25/6/08

Υμηττός - Φωτιά - ΝΔ - Siemens και μια αστεία θεωρία συνομωσίας (?)

Καταρχάς έφριξα με την ηλιθιότητα των καναλιών και των ραδιοφώνων . Η φωτιά ξεκίνησε παρά δέκα και στο ραδιόφωνο που άκουγα βρίζανε γιατί στις και τέταρτο δεν είχαν φανεί τα αεροπλάνα ! !

Και τι είναι ρε φίλε το αεροπλάνο ? Δε πρέπει να φορτώσει νερό ? Άδειο θα πάει ? Δεν πρέπει να πάρει μπρος ? Και άντε πήρε πως θα φτάσει στη περιοχή ? Με τηλεμεταφορά ? Τι να κάνουμε αεροπλάνο είναι όχι ο Φλας .

Τέλος πάντων αυτά με τους χαζούς τους δημοσιογράφους που ψάχνουν σκάνδαλο να καλύψει το άλλο το μεγάλο και φτιάχνουν κλίμα υπέρ της ΝΔ χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουν καν . Γιατί μεγάλε μου άμα θες να φτιάξεις σκάνδαλο "αργοπορίας των σωστικών αεροπλάνων" περίμενε τουλάχιστον να περάσει μια ωρίτσα και μετά το στρώνεις άνετα .

Για να δούμε τώρα ποιος μπορεί να κερδίσει από αυτή την ιστορία της φωτιάς !

Ο πρώτος κλάδος που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι εργολάβοι . Αυτή η φάρα της Ελλάδας που τα έχει κάνει όλα που*άνα . Που για πολλές περιόδους ιδιαίτερα παλιότερα κυβερνούσε και το τόπο .

Κι όμως αν το καλοσκεφτούμε το περιθώριο κέρδους δεν είναι όπως παλιά οπότε το κίνητρο των εργοκάφρων μάλλον χάνει κάποια ένταση . Παρόλα αυτά όμως είναι ισχυρό .

Μετά μου έρχεται στο μυαλό κάποιος μεγιστάνας με νησί που σώνει και καλά θέλει να φτιάξει σπίτι σε παράνομο δάσος (έτσι ρε παιδί μου γιατί στην Ελλάδα , σου λέει , όποιος δεν έχει σπίτι σε παράνομη τοποθεσία προτιμούμενο να είναι δάσος δεν είναι μεγιστάνας) .

Αλλά και πάλι όλοι οι μεγιστάνες μαζί να θέλανε φωτιά δε θα βάζανε . Απλά θα αγοράζανε το δάσος . . .

Ποιος άλλος , ποιος άλλος ? ? ?

Να πω ? Να πω ίσως τους σκατζόχοιρους που είδανε στα δίπλα σπίτια air-condition και ζήλεψαν ? Δε ξέρω , οικονομικά κίνητρα δε μου βγαίνουν (εκτός των εργολάβων , που κι αυτό είναι πια περιορισμένο) .

Η ΝΔ ? Έχει κίνητρο ? Το Πασόκ ? Έχει κίνητρο ?

Για να το σκεφτούμε λίγο πέρα από την ελληνική λογική του τύπου "εεεεε οοοοο εγώ ψηφίζω μόνο το Πασόκ" .

Οι αμερικανοί πυροσβέστες έχουν μια μέθοδο πυρόσβεσης που έχει ως εξής : Κόβουν δέντρα τα στοιβάζουν , φτιάχνουν ένα τοίχος από κορμούς και όταν φτάσει η φωτιά εκεί το ανάβουν και καίνε την φωτιά που έρχεται .

Σ αυτή τη τακτική αν αλλάξεις τα ονόματα : φωτιά που έρχεται = υπόθεση Siemens , και τοίχος από κορμούς = φωτιά Υμηττού βγάζει κάποιο νόημα . Ε ? Α ! Να μη ξεχάσω να θυμίσω ότι οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού ξεκίνησαν και έθαψαν στα αποκαίδια το σκάνδαλο των ομολόγων . . .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ !!..

ρε συ.. λεες ???

:P

Ανώνυμος είπε...

Πλέον τίποτα δεν μου φαίνεται παράξενο..