25/6/08

Αναμενόμενη εξέλιξη .


Μόλις μία εβδομάδα μετά την κήρυξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έγινε η πρώτη αιματηρή επίθεση από πλευράς Παλαιστινίων.

Ένοπλοι εξαπέλυσαν βλήμα όλμου εναντίον ισραηλινού εδάφους από τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δευτέρα το βράδυ, αλλά ο στρατός επιβεβαίωσε το περιστατικό το επόμενο πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Σε απάντηση τους, ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν δύο αντάρτες, την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ένας από αυτούς ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Η εκεχειρία που μπήκε σε ισχύ την προηγούμενη Πέμπτη, μετά από παρότρυνση της Αιγύπτου, δεν ισχύει για τη Λωρίδα της Γάζας, που διοικείται από την Παλαιστινιακή Αρχή υπό τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Όροι της εκεχειρίας, είναι να σταματήσουν οι εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ των δύο λαών και να επιτευχθεί σταδιακά μόνιμη ειρήνη.

Σχόλιο greekpoliticalreview : Τελικά όσο θέλουν οι αμερικανικές βιομηχανίες όπλων την ειρήνη στη Μέση Ανατολή άλλο τόσο την θέλουν Παλαιστίνιοι πολιτικοί και Ισραήλ . Το λυπηρό δεν είναι ότι ένας βλαμμένος (άντε τρεις να ήτανε) Παλαιστίνιος ή ακόμα και πράκτορας παραβίασε την εκεχειρία . Το λυπηρό είναι ότι αυτή η υπόθεση θα εξελιχτεί στον μεγαλύτερο πόλεμο που έχουμε δει ποτέ στην Ιστορία μας . Ιράν , Ιράκ , Ισραήλ , Παλαιστίνη , Αίγυπτος , Συρία και Λίβανος είναι κανονικά χειρότερη "πυριτιδαποθήκη" ακόμα και από τα Βαλκάνια (απ΄όπου παίρνω και την ονομασία) . Αν δεν φτιάξουν Παλαιστινιακό κράτος και δεν αφήσουν τους λαούς αυτούς να συνεννοηθούν μόνοι τους κάποια στιγμή θα ανοίξει ο ασκός . . .

Πηγή : Zougla.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τσέκαρε αν προηγήθηκε η ισραηλινή επιδρομή επειδή αυτό είπαν στην τηλεόραση. Το ζούγκλα είναι αναξιόπιστο, ως διαπλεκόμενο μεγάλο μαγαζί που μεταφέρει προπαγάνδα, το καταλαβαίνεις φαντάζομαι ?

undercover gpr είπε...

Δε χρειάζεται να το κοιτάξω . Το υποψιαζόμουν γι αυτό και γράφω ότι μπορεί να ήταν ακόμα και πράκτορας-προβοκάτορας για να κατηγορηθεί η πλευρά της Παλαιστίνης .