25/6/08

Η αληθινή εθνική ομάδα τώρα ξεκινάει .

Εκτός απ τους πολιτικούς ,

Το σιχάθηκα και το Euro ! Όχι όταν αποκλείστηκε η εθνική Ελλάδος από πολύ πριν αρχίσει .

Γενικότερα το θεωρώ πολύ κατώτερο το ποδόσφαιρο ως άθλημα από το μπάσκετ . Σε όλα του .

Ακόμα και στο μάρκετινγκ του euro μας τα πρήξανε τα μπαλάκια . Διαφημίσεις επί διαφημίσεων που τελικά μάλλον απέτυχαν στον στόχο τους και άθλιες αισθητικά .

Anyway εμένα άλλο μ ενδιαφέρει .

Η πραγματική εθνική ομάδα . Η ομάδα που έχει προσφέρει υψηλό επίπεδο παικτικής αντίληψης παγκοσμίως στο άθλημα , η ομάδα που έχει προσφέρει διακρίσεις και δυο τίτλους με απίστευτη διάρκεια από το 80΄και μετά . Η ομάδα που παρόλο που διατηρεί παίκτες τεράστιου παγκόσμιου ειδικού βάρους διακατέχεται ακόμα από ένα γοητευτικό άρωμα σχολικής ομάδας .

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών πιστεύω ότι είναι από τις πιο δυνατές ομάδες παγκοσμίως για το αυγουστιάτικο ολυμπιακό τουρνουά .

Και εξηγούμαι :

Θέση πλέι-μέικερ
: Παπαλουκάς , Διαμαντίδης (είναι στο Top 5 των πλέι-μέι Παγκοσμίως αν εξαιρέσουμε το ΝΒΑ) .

Θέση σούτινγκ-γκαρντ : Σπανούλης , Ζήσης και με την σωστή χρήση του Καλάθη για αργότερα (που απλά δεν παίζεται) η θέση κρίνεται παραπάνω από επαρκής (με Σπανούλη και Ζήση να βρίσκονται στο τουλάχιστον Top 10 παγκοσμίως αν εξαιρέσεις το NBA) .

Θέση σμολ-φόργουορντ : Βασιλόπουλος , Πελεκάνος , Περπέρογλου με ανά περιόδους τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη είναι υπερπλήρης .

Θέση παουερ-φόργουορντ : Τσαρτσαρής , Φώτσης (κι αυτοί Top 5 τουλάχιστον πανευρωπαικά) .

Θέση σέντερ : Κουφός , Μπουρούσης και τέλος Σχορτσιανίτης (αν αποφασίσει να γίνει παίκτης) .

Με την συμβολή των Καλαμπόκη , Ξανθόπουλο , Τσαλδάρη και Γλυνιαδάκη στη προπόνηση η ομάδα αυτή για μένα είναι ήδη στη πρώτη πεντάδα και μετά θα πάει αναλόγως την καλή της μέρα για κάτι τεράστιο όπως είναι ας πούμε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (αν βέβαια έχει πια καμία σημασία η λέξη "ολυμπιακό")!

Το χρυσό πάντως είναι χρυσό . . . και δεν είναι πολύ μακριά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: