10/6/08

Ανάλυση επικαιρότητας με βάση τους . . . θεσμούς .

Καθημερινότητα ! Επιστροφή ! Το χειρότερο . . .

Στα παιδιαρίσματα των σεισμολόγων που ξε-κατινιάζονται ας μην αναφερθούμε γιατί είναι κρίμα να βλέπεις 55άρηδες 65άρηδες ανθρώπους επιστήμονες να τσακώνονται για μια κρατική επιχορήγηση . Ακόμα κι αν όλα γίνονται για την καλύτερη ενημέρωση και πρόβλεψη περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης . Όπως και να το κάνουμε το να δίνεται βαρύτητα ποιος προέβλεψε ποιος το δέχτηκε ποιος το έλαβε ποιος ποιος ποιος ποιος στο τέλος αυτός ο ποιος θα πάρει μια προεδρία ένα κονδυλιάκι και θα το κάνει μόκο όπως όλοι στην Ελλάδα .

Πάμε παρακάτω στην Siemens και στα σενάρια που υφαίνονται και που είναι απ΄ότι λέγεται προ των αποκαλύψεων . Πόλεμοι ξεκαθαρίσματος παντού ακούγονται και για να ακούγονται τέτοια στα μέσα σημαίνει ότι τα 100.000.000 (εκατό εκατομμύρια) ευρώ μένουν στα χέρια των μιζαδοληπτών δίχως συνέπειας .

Το λέω αυτό γιατί δεν γίνεται να βγαίνουν τέτοια "δωράκια σκανδαλάκια" (όντως είναι σκάνδαλα αλλά πάντα σκανδαλάκια συγκριτικά) σε πολιτικούς επιλεκτικά και να μην φοβούνται για τα εκατομμύρια που μένουν δίχως φανερό λήπτη . Σίγουρα τα μικροσκανδαλάκια τα έχουν σιγουράντζα και τα μεγάλα τα σπρώχνουν κάτω απ΄το χαλί .

Ο τρόπος τώρα που προσπαθούν να τα εξαφανίσουν είναι τουλάχιστον γελοίος και επικίνδυνος για τη βατή ροή του συστήματος . Τα χαριεντίσματα πολιτικών με δικαστικούς πάνε κι έρχονται κι οι ρόλοι πλέον τίθενται εν αμφιβολία . Ήδη είπαμε για παρεμβάσεις και προαποφάσεις πέραν νομιμότητος του υπουργού Δικαιοσύνης στη προανάκριση . Ήδη μιλήσαμε για όρια νομιμότητας που κινήται ο Σανιδάς και ο Αθανασίου . Ο Τέλογλου (ναι ο πάντα αμερικανόφιλος) ήδη έχει μαλλιάσει η γλώσσα του για τους υπεράκτιους λογαριασμούς που δεν έχουν ελεγχθεί . Πασόκ , Σύριζα ζητάνε επιμόνως εξεταστική επιτροπή . Λες κι αν την υπόθεση την αναλάβουν οι βουλευτές ο λαός θα είναι σίγουρος ότι δεν έγιναν λοβιτούρες .

Πολλά ακούγονται και για τον ρόλο των Αμερικάνων με δούρειο ίππο την δικηγορική εταιρία Debevoise που συνεργάζεται με τον πάντα χωμένο μέχρι τα μπούνια στη ΝΔ Αλ. Λυκουρέζο .
Ότι οι αποκαλύψεις γίνονται με αμερικάνικο δάκτυλο ως εκδίκηση για την Ρωσική και Ευρωπαική στροφή του Κωστάκη .

Όποιος και να είναι σημασία έχει εμείς ως κοινωνία πως τα διαχειριζόμαστε και από τα μέχρι τώρα δεδομένα η Ελλάδα φαίνεται ότι . . . έχει μάθει πολλά από τις αφρικανικές δικτατορίες !

Αλλά είπαμε σεβασμός στους θεσμούς ... !!! Ποιους θεσμούς δεν μας εξήγησαν όμως . Αυτούς που αλληλοκαλύπτονται και αλληλοκουκουλώνονται ??

Δεν υπάρχουν σχόλια: