7/6/08

Siemens και Ελληνικοί Θεσμοί .

Απ' ότι φαίνεται από τα στοιχεία που διαβάζω σήμερα στην Ελευθεροτυπία το θέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι πυροτέχνημα ("στάχτη στα μάτια") . Τα στοιχεία μαζεμένα και ο συσχετισμός ημερομηνιών τελικά στοιχειοθετούν υπόθεση grande !

Τα πιστωτικά που αποκαλύπτει η εφημερίδα γκρεμίζουν την υπερασπιστική θέση του Κ.Μητσοτάκη και μαζί με τον συσχετισμό των ημερομηνιών πληρωμής αποδεικνύεται χορηγία κατά την γνώμη μου .

Η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την εισαγγελική συνδρομή προσπαθούν επικοινωνιακά να καλύψουν ένα θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει και συνέχεια . Η τακτική του συμψηφισμού της υπόθεσης "επιταγή στη Νεολ. Πασόκ" με την υπόθεση του Κ.Μητσοτάκη εκτός από προφανέστατα ψευδής και τακτικισμου είναι και πολύ πρώιμη χρονικά γιατί ήδη ακούγονται κι άλλα ονόματα εκτός Ν.Δ που θα βγουν στη πορεία (η Ελευθεροτυπία μιλάει για διάλογο του Μ.Χριστοφοράκου με πρώην υπουργό του Πασόκ) .

Οι θεσμοί της χώρας κοινοβούλιο και δικαστικοί λειτουργοί απ' ότι φαίνεται συμμαχούν για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα .

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προκαθορίζει τις εισαγγελικές αποφάσεις δηλώνοντας ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες (παρά τις αντίθετες δικογραφίες που δημιουργούνται στη Γερμανία) και μάλιστα ποινικοποιεί τις ψευδείς φήμες που "αμαυρώνουν" το πολιτικό σκηνικό της χώρας (μα καλά σε άλλη χώρα ζει?Δεν βλέπει ότι ο κόσμος τους βρίζει δίχως εξαιρέσεις?) .

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αθανασίου διαρρέει ότι από τις μέχρι τώρα καταθέσεις δεν προκύπτουν ευθύνες πολιτικών και μάλιστα σε λιγότερο από μήνα κλείνει την υπόθεση . Και ο Σανιδάς (...καλά ο Σανιδάς ας μη πω καλύτερα) αλλά για να το θέσω ευγενικά σχοινοβατεί ανάμεσα στα όρια της νομιμότητας .

Να δούμε που θα καταλήξει . . .

Ελπίζω η δημοσιογραφία (όχι η κερδοσκοπική αλλά εκείνοι οι λίγοι που υπάρχουν ακόμα) να κάνει τη δουλειά της και να μπορέσει να ελέγξει το παιχνίδι που πάνε να στήσουν οι "ελεύθεροι θεσμοί" της χώρας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: