7/6/08

Πάρε να 'χεις ! ! !

"Εν μέσω αποκαλύψεων για το Μητσοτάκη και τη SIEMENS, τον θρήνο για το Σεργιανόπουλο… ας δούμε με ηρεμία τι πραγματικά εξελίχτηκε προχτές στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Λοιπόν, αφού καταλάγιασε, το τεταμένο σκηνικό από πλευράς ΜΜΕ και κλονισμένων πρυτάνεων, να δούμε ήρεμα ήρεμα το τι αλήθεια έγινε με την "ομηρία" των συγκλητικών και του Κουσκουβέλη στο ΠΑΜΑΚ.
Πρώτη αλήθεια: Δεν ήταν ομηρία !!!

Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της "ομηρίας" στο γραφείο έρχοταν από το κυλικείο, νερά, καφέδες, κρουασάν, χυμοί και λοιπά καλούδια για τους αιχμαλώτους Κουσκουβέλη, Πιπερόπουλο και λοιπούς. Επομένως η μαρτυρία του Πρύτανη ότι "δεν έχουμε φαί και νερό" και η έκκλησή του για τερματισμό της ομηρίας ήταν απλά ένα λαϊκίστικο ψέμα.
Δεύτερη αλήθεια: Η διαφωνία με τους φοιτητές άρχισε από τη στιγμή που ο Πρύτανης δεν έδειχνε καν τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Όταν οι φοιτητές έφτασαν στη Σύγκλητο, ζήτησαν τα πρακτικά, για το θέμα του 4ετούς προγραμματισμού, που "υποτίθεται" ότι είχε συζητηθεί πριν την είσοδό τους. Η απάντησή του ήταν πως δεν τους τα έδειχνε. Το όλο ύφος του ήταν προκλητικό και ερειστικό. Έπειτα την πυροδότηση του κλίματος, οι φοιτητές ζήτησαν έστω να τους διαβάσει την απόφαση ο κ. Κουσκουβέλης και εκείνος απαντούσε "αύριο!!!". Σε ερώτηση που του έκαναν αν "δεν έχουν πάρει απόφαση", απάντησε πως αυτή ήταν ομόφωνη.
Τρίτη αλήθεια: Δεν λέει κανείς τίποτα για τους μπράβους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ που παρευρίσκοντο στην αίθουσα.

Όλοι βγήκαν και καταδίκασαν την κίνηση των φοιτητών (σσ. ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ), να κατακλύσουν την αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του ΠΑΜΑΚ, αλλά κανείς δεν καταδίκασε την παρουσία εκεί, των μπράβων της ΟΝΝΕΔ που απλά υπέμεναν κι αυτοί καρτερικά, επιβλέποντας την όλη φάση.
Τέταρτη αλήθεια: Εκφοβισμός Πιπερόπουλου σε φοιτήτρια: "ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΞΕΡΩ"

Μέσα στην λιποθυμία και τον πανικό του, ο κ. Πιπερόπουλος, ενώ βρίσκοταν στο "πάτωμα", σηκώνεται και λέει σε μια φοιτήτρια, με έντονο ύφος: "Εσένα σε ξέρω…"! Δηλαδή, ακόμη και υπό το κράτος της υπέρτασής του, είχε το νου του στον εκφοβισμό και στην εξαπόλυση απειλών…
Πέμπτη αλήθεια: Η "υποκίνηση" από το ΑΠΘ

Μπορεί η κίνηση και οι πρωτοβουλίες να μην ήταν εξολοκλήρου σχεδιασμένα και εκπονημένα από φοιτητές του ΠΑΜΑΚ αλλά με την βοήθεια φοιτητών του ΑΠΘ. Βέβαια, το καθεστώς, στο ΠΑΜΑΚ γνωστό όλα αυτά τα χρόνια, με τον φασισμό της ΔΑΠ και της Διοίκησης προς κάθε λογής αντίθετη φωνή μέσα στο ίδρυμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η αλήθεια είναι λοιπόν, πως υπήρχε υποκίνηση από άλλους φοιτητές που σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο, αν αυτό έχει κάποια σημασία για τους ενδιαφερόμενους."

dentnews.wordpress.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση και την αναφορά της πηγής.