2/6/08

Ας αφήσουν τις τυπικότητες κι ας μιλήσουν για αυτά που πραγματικά τους απασχολούν .

Παρακολουθώ τις εξελίξεις με τα θέματα των ομοφυλοφίλων , το δήμαρχο Τήλου και τους εξαγριωμένους παπάδες και πραγματικά αισθάνομαι αηδία . Η Ελλάδα πάντα ήταν συντηρητική κοινωνία . Πάντα αργούσε να ακολουθήσει τις εξελίξεις αλλά αυτό το πράγμα με την εκκλησία έχει παραγίνει . Ποιος τους είπε ότι θα τους έχουμε εσαεί συμβούλους ? Ποιος τους ρώτησε κατ'αρχάς ?

Κι έρχομαι στους εκπροσώπους των ομοφυλοφίλων που βγαίνουν κι εκπροσωπούν αυτή τη κοινότητα . Ξεχνούν κάθε φορά που τους βλέπω στη τηλεόραση να θίξουν βασικά θέματα .

Προσωπικά θεωρώ ότι το κυριότερο θέμα που δείχνει την οπισθοδρομικότητα μας δεν είναι το να επισημοποιήσουν μια σχέση , αυτό πλέον ούτε τα μοντέρνα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δεν ενδιαφέρει . Αυτό όμως που πονάει είναι τα θέματα πρώτης κατοικίας , των μεταβιβάσεων , κληρονομικών θεμάτων και γενικότερα τα ζητήματα του αστικού δικαίου που αφορούν τα δικαιώματα των ζευγαριών .

Όσες φορές παρακολουθώ συζητήσεις όμως κανείς δεν τα αναφέρει αυτά . Δεν το καταλαβαίνω . Παρασύρονται από τις ηλίθιες κορώνες των βλαμμένων πανελίστων ? Χαζεύουν από την υπέρτατη βλακεία των κληρικών ? Τι να πω δε ξέρω . Αντί να κάνουν πρακτική συζήτηση για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθονται και τσακώνονται με το παπα-τάδε για το αν είναι ηθικό ή όχι το ομοφυλόφιλο ζευγάρι .

Και βέβαια στο τέλος κανείς δεν έχει καταλάβει ότι ζητάνε απλά τα δικαιώματά που ορίζει το Σύνταγμα στο πλαίσιο της ισοπολιτείας και της ισονομίας .
Όσο για την εκκλησία τι να πω ? Καλύτερα να κοιτάξουν τους φτωχούς , τους παπαδοπαιδεραστές και την αμύθητη περιουσία τους μπας και καταφέρουν να ξαναγίνουν σεβαστοί γιατί εκτός από τους 60 και άνω (ηλικιακά) όλοι οι υπόλοιποι τους έχουν γραμμένους στα Gucci παπούτσια που ονειρεύονται να αγοράσουν με τη πιστωτική που θα σκάσει από τα χρέη . . .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H πρωτη και τελευταια φορα,μεχρι στιγμης, που συμφωνησα με τον κυρ Τσιπρα ηταν οταν παρομοιασε τους παπαδες με ζηλωτες τρομοκρατες.Συμφονω πληρως με τα οσα λες στο αρθρο :)

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα είναι ότι οι εκπρόσωποι των ομοφυλόφιλων, αλλά και όσοι είναι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δέχονται να συμμετέχουνε σε τέτοιες συζητήσεις όπου περνούνε μέρος και οι παπάδες. Είναι γνωστές οι τωρινές απόψεις της ορθοδοξίας και λέω τωρινές γιατί δεν ήτανε πάντα και για όλα τα ζητήματα ίδιες, βλέπε οικουμενικές συνόδους…).
Η μόνη λογική εξήγηση είναι πως αλλιώς δεν τους παίζουνε, και φυσικά αυτό είναι έργο εκείνων των δημοσιογράφων, που τους ενδιαφέρει η τηλεθέαση και ο αποπροσανατολισμός…..