2/6/08

Κινηθείτε - ενεργείστε !


Επιμένουμε στην τριήμερη ολική αποχή γιατί :
πιστεύουμε ότι το μπουκοτάζ σε γάλατα μέχρι την τιμή του 1 ευρώ (στάση πουσύμφωνα με πληροφορίες θα κρατήσουν οι καταναλωτικές οργανώσεις της Παρέμβασης") θα δημιουργήσει σύγχυση στον καταναλωτή ο οποίος θα επισκεφθείτο super market έχοντας σαν σκοπό την αγορά γάλατος, και φυσικό επακόλουθοαν δεν βρεί το φθηνό (που φθάσαμε να θεωρούμε οτι φθηνό είναι στο 1 ευρώ) θααγοράσει απο το διπλανό ράφι το γάλα του 1,03 ή 1,08 ή 1,13 σκεφτόμενος αφού ήρθα για να πάρω ας πάρω αυτό, τί έγινε για 3 λεπτά".
Δική μας επιδίωξη είναι ο καταναλωτής όταν θα επισκεφθεί το super market ναμην πλησιάσει κάν το ράφι με τα γάλατα εκείνες τις 3 ημέρες και να έχει μέσαστο μυαλό του τη σκέψη " δεν θα αγοράσω είναι ακριβό ".
Δεν θέλουμε να κάνουμε μπουκοτάζ
σε συγκεκριμμένες μάρκες γάλατος - πράγμαπου θα γινόταν άν βάζαμε όριο τιμής π.χ. 1 ευρώ, γιατί κάποιος, απλά θαρωτούσε, γιατί βάζεις αυτό το όριο και δεν βάζεις το 1,10 ; και η απάντησησε αυτό δεν θα ήταν εύκολη.
Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στις γαλατοβιομηχανίες αλλά και σταsuper market και σε όλους τους μεσάζοντες και για όλα τα είδη και όχι μόνογια το γάλα. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση οτι δεν είμαστεαπαθείς. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους εαυτούς μας οτι μπορούμε.
Γάλα εξάλλου, με τιμές κάτω απο 1 ευρώ το λίτρο, δεν φθάνει σε όλη τηνΕλλάδα και ειδικά στη Μακεδονία, και άν βάζαμε τέτοιο πλαφόν θα ήτανεξωπραγματικό και ανεφάρμοστο. Θα μπορούσε δε να θεωρηθεί και ως καθοδήγησηπρος τις δύο αλυσίδες super market που το διαθέτουν στην αγορά.
Τριήμερη γιατί είναι η αρχή, γιατί δεν μπορούμε να στερήσουμε απο τα παιδιάμας το γάλα, γιατί τι να πείς στο παιδάκι που θέλει να πιεί γάλα πριν πάειστο σχολείο το πρωί ; "φάε γιαούρτι" (μάλλον δεν θα δείξει και πολλήκατανόηση στην προτροπή μας).
Τριήμερη γιατί είναι προειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: