5/6/08

Ιδού για του λόγου το αληθές !

Στα αβαθή του Πειραιά έριξε χθες τους… πωλητές που εμφανίστηκαν στον ΟΛΠ μεθοδικός αγοραστής ο οποίος από την έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης μάζευε μετοχές του Οργανισμού.

Ποντάροντας στον κανόνα «αγόραζε στη φήμη και πούλα στην είδηση» που ακολουθούν οι περισσότεροι, ο αγοραστής περίμενε υπομονετικά τις πωλήσεις που υπολόγιζε ότι θα έβγαιναν μετά την ανακοίνωση των οικονομικών προσφορών.

Και δικαιώθηκε. Οι πωλήσεις εντάθηκαν προοδευτικά όταν η τιμή της μετοχής διέσπασε ανοδικά αρχικά τα 24,74 ευρώ και εν συνεχεία τα 25,30 ευρώ. Μέχρι και τις 3 περίπου το μεσημέρι λίγοι είχαν αντιληφθεί ότι το χαρτί το σάρωνε ουσιαστικά ένας αγοραστής.

Όταν έγινε αντιληπτό, οι πωλητές τράβηξαν την προσφορά τους, με αποτέλεσμα εντός ελάχιστων λεπτών από ποσοστιαία άνοδο 10% ο τίτλος του ΟΛΠ να φτάσει να καταγράφει άνοδο 20%.

Σε αυτά τα επίπεδα ξαναβγήκε προσφορά από τους πωλητές. Οι οποίοι σημειωτέον πέραν του κανόνα «πούλα στην είδηση» προφανώς πιστεύουν ότι οι οικονομικές προσφορές για τον ΟΛΠ δεν δικαιολογούν τρέχουσα κεφαλαιοποίηση άνω των 625 εκατ. ευρώ.

Πηγή : Euro2day (από τη στήλη Χαμαιλέων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: