"Η Δημοκρατία που προέκυψε ήταν και παραμένει σήμερα κολοβή, αφού ένας απ' τους σημαντικότερους θεσμούς της, αυτός της Δικαιοσύνης, παραμένει αναλλοίωτος, όπως το δείχνει η δικαστική καθημερινότητα. Όντας μια συγκεντρωτική δομή, ιεραρχημένη, με ιδεολογία που κυμαίνεται από απλά συντηρητική μέχρι σκοταδιστική και υπεραντιδραστική είναι πολύ εύκολο να αναπαράγεται και να ελέγχεται από μια μικρή μειοψηφία που κατέχει τις θέσεις κλειδιά, παρ' ότι σήμερα υπάρχουν διαφορετικοί και αξιόλογοι δικαστές με πλούσιους ορίζοντες."
"ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ποινικολόγος κ. Patrick Baudouin, έχοντας μελετήσει τον δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης της 17Ν και την πρωτοβάθμια δίκη, τα χαρακτήρισε ως «δικαιοσύνη δικτατορίας."
"Το ανύπαρκτο εδώ και χρόνια κύρος της Δικαιοσύνης το προσβάλλουν κατ' αρχήν ορισμένοι λειτουργοί της με τις ενέργειες, τις παραλείψεις, τις αποφάσεις τους."
"Γιατί η Δικαιοσύνη και το ποινικό σύστημα δεν αποδίδουν δικαιοσύνη. Γιατί το σωφρονιστικό σύστημα δεν σωφρονίζει και συνεπώς είναι βαρβαρότητα. Γιατί και οι δύο αυτοί θεσμοί συνιστούν μια αδυσώπητη μηχανή, που παράγει και αναπαράγει το έγκλημα. Μετατρέποντας την ανομία, την παραβατικότητα, σε βαρειά εγκληματικότητα. Δημιουργώντας το απαραίτητο για την κοινωνία περιθώριο, το έγκλημα, που είναι έξω και μακριά απ' αυτήν. Οχι αναγκαστικά απ' τον «εγκληματία» αλλά επιλέγοντας όποιον παραβιάζει τον κώδικα σωστής συμπεριφοράς που επιβάλλει η καθώς-πρέπει κοινωνία, όποιον παραβιάζει τη νόρμα και σαν τέτοιος θεωρείται δυνητικά εχθρός της. Η δημιουργία αυτού του περιθωρίου, του χώρου του εγκλήματος, είναι απαραίτητη για την καθώς πρέπει κοινωνία. Για να εξαγνιστεί, να περιχαρακωθεί. Αυτός είναι ο στόχος της δικαιοσύνης του σωφρονιστικού συστήματος."
Σχόλιο greekpoliticalreview : Αυτά τα επιλεγμένα λόγια είναι του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου από την επιστολή που έστειλε στην Ελευθεροτυπία . Ξέρω ότι είναι ολίγοντι ταμπού να αναπαράγουμε λόγια του Γιωτόπουλου αλλά προσωπικά δεν έχω πειστεί σε κανένα σημείο ότι η δίκη αυτή έγινε με διαφανείς διαδικασίες . Όπως ακριβώς και η υπόθεση Siemens .
Δε ξέρω πως ακούγεται αλλά τα συγκεκριμένα λόγια με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο .
Πάτα το κιμ ή οι Κυριακές του Ζαν Ντεζέρ στη ναυτία της Γης
-
Ψαχνόμουν εδώ και καιρό να γράψω για την εποχή μας αλλά δυσκολευόμουν. Η
μακροσκοπική ανάλυση κοινωνικών φαινομένων είναι η σχετικά επιτυχημένη
τέχνη μου (...
Πριν από 1 μήνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου