28/6/08

Περί μπάχαλου . . .

Αυτό το έστειλα σαν επιστολή στο troktiko ως απάντηση σε έναν ιδιότυπο διάλογο που εξελίχθηκε και δημοσίευσε . Oλόκληρος ο διάλογος εδώ κι εδώ .

Παρακαλώ όλους όσοι διαλογίζονται περί αναρχισμού να μην συσχετίζουν τη θεωρία της αναρχίας με την νεοελληνική έννοια "αναρχικοί" .

Πολίτες αναρχικοί και μη , που κομπιάζετε περί δημοκρατίας και αποστρέφεστε το φασισμό ακόμα να πάρετε χαμπάρι ότι στην Ελλάδα οι λέξεις αλλάζουν έννοια όποτε μας συμφέρει ? Κι αν το έχετε καταλάβει τότε αυτό ακριβώς δεν είναι ο ορισμός του φασισμού ?

Χρόνια τώρα στην Ελλάδα υπάρχει ένα παιχνιδάκι μεταξύ κράτους και παρακράτους . "Αναρχικοί" έχουν χαρακτηριστεί με τη πάροδο του χρόνου αντάρτες αριστεροί , τρομοκράτες δολοφόνοι , ληστές τραπεζών , κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες ακόμα και φοιτητές που διαμαρτύρονται με καθιστική διαμαρτυρία έχουν χαρακτηριστεί "αναρχικοί" . Το παιχνιδάκι αυτό λέει ταμπελοποιήστε τον εχθρό και εγώ μετά θα τα ρίχνω όλα πάνω στη ταμπέλα . Και στο τέλος νικάει αυτός που έχει κάνει τις περισσότερες ζημιές εις το όνομα της ταμπέλας (είτε λέγεται "αναρχικός" είτε λέγεται "δεξιός" είτε λέγεται "κομμούνι") . Όλες οι πλευρές (ακόμα και οι Εαμίτες) έκαναν αίσχη εις το όνομα της ταμπέλας . Αλλά η διαχρονική ταμπέλα από τη μεταπολίτευση και μετά ήταν πάντα οι "αναρχικοί" . Ίσως επειδή από τότε δεν μπορούν να βρούν κάποια πιο σύγχρονη ταμπέλα .

Οπότε ρωτάω εγώ : Όταν λέτε "αναρχικοί" κάψανε σημαίες κάψανε βιβλιοπωλία κάψανε τράπεζες κάψανε κάψανε κάψανε κάψανε μήπως λέω μήπως εννοείτε τους επαγγελματίες μπαχαλάκηδες του παρακράτους που στο μόνο που στοχεύουν είναι στον αποπροσανατολισμό της γνώσης και όχι τους τελευταίους 50 (άντε να πω 100) original αναρχικούς ?

"Αναρχικοί" λέτε αλλά ρε χαζούληδες δεν έχετε σκεφτεί ότι έτσι έλεγε όλους τους κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες και ο K.Kαραμανλής και ο Α.Ππαπανδρέου και ο Κ.Μητσοτάκης και ο Μ.Έβερτ και ο Κ.Σημίτης ακόμα και οι σύγχρονοι "ηγέτες" G.Papandreou και K.Karamanlis ??

Αναρχικός δεν είμαι , αλλά τον Μπακούνιν τον αγαπάω , όπως αγαπάω και τον Μάρξ , τον Προυστ , τον Ένγκελς ακόμα και τον Σμιθ .
Οπότε τι είμαι : "αναρχικός" , αναρχικός ή μήπως απλός πολίτης που δεν σπάω βιτρίνες για να βοηθήσω το κατεστημένο . . . ?

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει καποιος τοσο αφελης(sorry για την εκφραση) ωστε να θεωρει οτι ενας,εστω,απο τους μαστουρηδες τυπους που σπανε και καταστρεφουν ξερει τον Μπακουνιν τον Κροποτκιν η εστω τον Μαρξ?? ΑΝ και στο παρελθον τυποι σαν τον νετσαγιεφ ή τον Μπλανκι(επικινδινοι παραφρωνες κατα την γνωμη μου) ειχαν εισχωρησει στο αναρχικο κινημα..

undercover gpr είπε...

Υπάρχουν και πολλοί μάλιστα αγαπητέ .

Μαλάκες (δίχως συγχωρήσεως) θα τους ονόμαζα εγώ .

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
εριεχει ερωτονομικον
το πιο ανσρχικο
και σεξουαλικο βιβλιο ever

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
εριεχει ερωτονομικον
το πιο ανσρχικο
και σεξουαλικο βιβλιο ever

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
εριεχει ερωτονομικον
το πιο ανσρχικο
και σεξουαλικο βιβλιο ever