11/6/08

Για να δούμε όταν θα γίνουν κυβέρνηση θα το περάσουν οι Δημοκρατικοί ?


Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πέτυχαν, χθες, να εμποδίσουν διάταξη νόμου που θα επέβαλε νέους φόρους στα υπέρμετρα κέρδη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών

Η συζήτηση επί της διάταξης έληξε με 51 ψήφους υπέρ και 43 κατά, αποτυγχάνοντας για εννέα ψήφους να περάσει το όριο που απαιτείτο για να τερματισθεί η διαδικασία του διαλόγου και να τεθεί πλέον η διάταξη σε ψηφοφορία.

Η διάταξη αυτή θα επέβαλε φόρο 25% σε κέρδη πέραν των λογικών, βάσει των αποδόσεων των πετρελαϊκών εταιριών τα προηγούμενα χρόνια.

Το μέτρο είχε κυρίως στόχο τις πέντε μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες κι είχε σκοπό να μειώσει τις υψηλές τιμές που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί, καθώς η βενζίνη στοιχίζει στη χώρα 4 δολάρια το γαλόνι, ή περίπου 95 σεντς το λίτρο.

Τα κεφάλαια που θα εισέρρεαν από τη φορολόγηση των κερδών σχεδιαζόταν να δοθούν για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών και πηγών ενέργειας.

Σχόλιο greekpoliticalreview : Ο καιρός που θα μπορούν να περάσουν τα νομοσχέδιά τους δεν είναι πολύ μακρυά . Το ζήτημα είναι αν θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτά που κάνουν ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση . Αν γίνει πάντως θα είναι κοσμοιστορικό γεγονός !

Πηγή : kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: