18/6/08

Ένα παν-ευρωπαικό δημοψήφισμα ! !

Μετά από 5 μέρες αποχή λόγω δουλειάς βρίσκω την ευκαιρία μετά και τις επικοινωνιακές εξελίξεις στα εσωτερικά του Πασόκ λόγω "Ευρωσυνθήκης" να κάνω μια τοποθέτηση για τα δημοψηφίσματα και την Ευρωπαική Ένωση .

Η Ιρλανδία λοιπόν είπε όχι στην ευρωπαική ολοκλήρωση όπως έχει χαρακτηριστεί .

Και ξεκίνησαν συζητήσεις επί συζητήσεων , ζυμώσεις επί ζυμώσεων για να δουν οι ηγέτες (αλήθεια ποιανών ηγέτες?) τι θα κάνουν και πως θα παρακάμψουν αυτό το σκόπελο .

Πιστεύει κανείς ότι οι Ιρλανδοί πηγαίνοντας στη κάλπη ψήφισαν μόνο για την "Ευρωσυνθήκη" ? Και δεν ψήφισαν ας πούμε ολοκληρωτικά κατά της ευρωπαικής πολιτικής ?
Ή δεν επηρεάστηκαν από την "χουντική" , ας μου επιτραπεί η έκφραση , προπαγάνδα της αντιπολίτευσης με σύνθημα "Αν πούμε ναι στην ευρωσυνθήκη , θα επιτραπούν οι εκτρώσεις" ?

Αυτά ενδεικτικά για να καταλάβουμε ότι οι Ευρωπαίοι γενικά και οι Ιρλανδοί συγκεκριμένα όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουν για κάτι τόσο μεγάλο και συνήθως αίολο ψηφίζουν με βάση τη συνολική εικόνα και όχι μεμονωμένα ένα σχέδιο συνθήκης . Επίσης ενδεικτικά τονίζω ότι κάνοντας ένα δημοψήφισμα για κάτι τόσο αόριστο ο λαός είναι έρμαιο των λαικιστών που εκμεταλεύονται τα αδύναμα αισθήματα των πολιτών και στρέφουν την προσοχή των πολιτών αλλού συνήθως κινδυνολογώντας , όπως έγινε και στην καθολικά καθολική Ιρλανδία .

Άρα που καταλήγουμε ? ?

Στο να επικυρώνονται τόσο σημαντικά θέματα στα εθνικά κοινοβούλια ? ?

Ασφαλώς και όχι .

Εγώ προτείνω ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ .

Ένα δημοψήφισμα δηλαδή την ίδια μέρα την ίδια ώρα για όλους τους ευρωπαίους πολίτες .

Με αυτό το τρόπο καταφέρνουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτήν καθ αυτήν Συνθήκη . Ενημερώνοντας τους πολίτες για μια προς μια παράγραφο . Προπαγάνδα της Ευρώπης κατά προπαγάνδας των αντιπαθούντων . Τέλος . Μια και μια προπαγάνδα . Όχι μικρές μικρές λαικιστικές κορώνες από μικροεθνικά κομματάκια για να συλλέξουν πέντε ψηφαλάκια παραπάνω . Ο ευρωπαικός λαός είναι ικανός πια να ψηφίζει ως ευρωπαικό έθνος .

Έτσι κι αλλιώς η Ευρώπη έχει πλέον πνευματική υπόσταση στους πολίτες της . Εννοώ ότι οι Ευρωπαίοι είναι πλέον ικανοί να σκεφτούν ευρωπαικά αν τους ζητηθεί . Οπότε γιατί να μην γίνει ένα δημοψήφισμα παν-ευρωπαικό ??

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη κουβέντα, και αυτονόητη... Όμως όπως βλέπεις τον φοβούνται τον λαό... Τον φοβούνται και για αυτό δεν τον ενημερώνουν. Αν οι βλέψεις της ΕΕ ήταν θετικές για το λαό, θα του το έδειχναν.. Για να μην το κάνουν όμως, δεν σημαίνει πως οι προθέσεις τους είναι ύποπτες; Στη Γαλλία και την Ολλανδία είχε γίνει ενημέρωση, αλλά και πάλι "όχι" βγήκε από την κάλπη... Η ΕΕ προσπαθεί τώρα να βρει τρόπο να υπερπηδήσει το "όχι" των Ιρλανδών. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι βαρύ πλήγμα για το θεσμό. Τότε είναι που θα μπει τέλος στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση...

undercover gpr είπε...

Ναι είναι σε λάθος τροχιά η ΕΕ .

Αλλά επειδή δεν πιστεύω στη θεωρία των συνόρων πιστεύω ότι μπορούν οι επόμενες γενιές να γεννήσουν κάτι θετικό . Κάτι που να ενώσει ίσως που είναι και ο στόχος της ίδρυσης .