25/6/08

Για προσέξτε το λίγο αυτό !

Του Γιώργου Καρελιά

Πρόσωπο που εμπλέκεται ευθέως στο σκάνδαλο της «Ζίμενς» (όχι πολιτικός) είναι αυτός που μίλησε και ακολούθησαν οι πολύκροτες αποκαλύψεις των ημερών. Ανοιξε το στόμα του με κυβερνητική παρότρυνση και αφού έλαβε την υπόσχεση ότι ο ίδιος «θα πέσει στα μαλακά».
Δεν έγινε γνωστό αν ο ίδιος επιδίωξε την επαφή με κυβερνητικούς παράγοντες ή αν εκείνοι τον πλησίασαν αμέσως μετά την αποκάλυψη της άμεσης εμπλοκής του στο σκάνδαλο, η οποία ήρθε από τη γερμανική εισαγγελία.

Μετά την αποκάλυψη αυτή, ο ίδιος κατέθεσε στον Ελληνα εισαγγελέα «διευθύνσεις και ονόματα», υποστηρίζοντας με έμφαση ότι ποσά από τα μαύρα ταμεία έχουν φτάσει σε πολιτικούς τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. Και μετά την κατάθεση αυτή, άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα ονόματα όπως του Θ. Τσουκάτου και του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και να εντείνεται η φημολογία για εμπλοκή υπουργών της Ν.Δ.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό, πριν το όνομά του έρθει στη δημοσιότητα, είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα πρόσωπα του κυβερνητικού χώρου, εμφανιζόμενος πρόθυμος να μιλήσει, υπό την προϋπόθεση να υποστεί ο ίδιος όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες. Φαίνεται ότι τέτοιες υποσχέσεις του δόθηκαν, αν και μάλλον δεν θα έχουν αντίκρισμα, καθώς η περίπτωση των μη πολιτικών προσώπων αποσυνδέεται από τα πολιτικά, για τα οποία ισχύει πενταετής παραγραφή.


Ομως, ο άνθρωπος αυτός δεν εγνώριζε αυτή τη διάσταση και, μέσα στον πανικό του, αποδέχτηκε τις «παροτρύνσεις» των συνομιλητών του «να ανοίξει το στόμα του». Το άνοιξε κι έτσι ήρθαν στην επιφάνεια ορισμένες από τις πολύκροτες αποκαλύψεις των ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό «είναι δεμένο χειροπόδαρα», καθώς οι δικαστικές αρχές γνωρίζουν τη διαδρομή της «μαύρης μίζας» που πήρε, η οποία ανέρχεται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, 10.800.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε «οφ σορ» εταιρεία στην Κύπρο. Ενα τμήμα αυτού του ποσού έφτασε σε λογαριασμούς του στην Ελλάδα.


Οι επαφές του προσώπου αυτού με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη της Ν.Δ. επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες ότι στο κυβερνητικό επιτελείο γνώριζαν εγκαίρως τις πρόσφατες αποκαλύψεις, αφού εν μέρει τις είχαν καθοδηγήσει. Υπάρχει, όμως, μια λεπτομέρεια που δεν έχει προσεχθεί όσο θα έπρεπε. Το πρόσωπο αυτό μίλησε ελπίζοντας ότι θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Και μετά τη δική του κατάθεση ξέσπασε η κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Τι θα συμβεί όταν καταλάβει ότι, παρά τις υποσχέσεις, θα έχει την τύχη των άλλων αποδεκτών μαύρων ποσών (πιθανή προφυλάκιση και παραπομπή σε δίκη);


Πρόσωπα που γνωρίζουν, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να 'ρθουν τότε στο φως και άλλα ονόματα, αυτή τη φορά με «γαλάζια» απόχρωση, για τα οποία μέχρι στιγμής μόνο φήμες ακούγονται.

Πηγή : Enet


Δεν υπάρχουν σχόλια: