4/6/08

Σανίδι που θέλετε ! !

Από το : [tOuρIsτΕσ ΣtO sΥμΠαΝ]

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΑΝΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ.............
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ....

Κατά Σανιδά για το «σιωπητήριο στη Δικαιοσύνη»

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του «εκλεκτού» της Γ. Σανιδά εξαπολύουν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη, από τον οποίο ζητούν να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος του για ανεπίτρεπτες συμπεριφορές αυταρχισμού και αυθαιρεσίας που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Με σημείο αιχμής την πρωτοφανή και αντιδημοκρατική, όπως την χαρακτηρίζουν, άσκηση δίωξης κατά του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Σωτ. Μπάγια, που επιβάλλει «γαλάζιο σιωπητήριο στη Δικαιοσύνη», οι βουλευτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι καλύπτει τον νομικά και ηθικά έκθετο εισαγγελέα εφαρμόζοντας «λογικές κοπτοραπτικής» στην ερμηνεία του Συντάγματος. Χαρακτηρίζουν ύποπτη την πεισματική άρνηση του κ. Χατζηγάκη να ενεργοποιήσει το άρθρο 91 του Συντάγματος για την κίνηση του πειθαρχικού ελέγχου εναντίον του Γ. Σανιδά και κατηγορούν τον υπουργό για ανεύθυνη ανοχή στις αυθαιρεσίες του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πειθαρχικό έλεγχο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση 17 βουλευτών τουΣτην πολυσέλιδη ερώτησή τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με φωτογραφική ρύθμιση τοποθέτησε τον Γ. Σανιδά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αν και γνώριζε ότι «είναι ένα πρόσωπο που νομιμοποιεί αυθαίρετα, που έχτισε σε οικόπεδο που δεν είχε αγοράσει νόμιμα και που ο εμφανιζόμενος πωλητής είναι ανύπαρκτη εταιρεία». Αναφερόμενοι στον βίο και την πολιτεία του τονίζουν ότι εφαρμόζει πρακτικές εκφοβισμού των δικαστών, εξαφανίζει πορίσματα ανεξάρτητων αρχών, όπως του Γ. Ζορμπά, συντονίζει επιχείρηση επιλεκτικής απονομής της Δικαιοσύνης με τις αλλεπάλληλες αρχειοθετήσεις κυβερνητικών σκανδάλων, ενώ θυμίζουν ότι αγνόησε την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην υπόθεση των καμερών και ότι εξέδωσε αυταρχικές εγκυκλίους και διαταγές κατά των συμβασιούχων, υπέρ της συγκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων, κατά των απεργών και υπέρ της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. «Είστε σε θέση να καταλάβετε ότι κράτος με φοβισμένους δικαστές δεν είναι πραγματικά δημοκρατικό κράτος;», ερωτούν τον κ. Χατζηγάκη και τον καλούν να εφαρμόσει επιτέλους το Σύνταγμα και να προστατεύσει, όπως οφείλει, το κύρος της Δικαιοσύνης.
P.COOL.US PROJECT

Δεν υπάρχουν σχόλια: