6/6/08

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Από το : samurai


Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις

της Πρωτοβουλίας Κατοίκων και Συλλόγων

για τους ελεύθερους χώρους και την παραλία της Καλαμαριάς










Η Πρωτοβουλία Κατοίκων και Συλλόγων, εκφράζει την κοινωνική αντίσταση, στην επίθεση που δέχονται οι ελεύθεροι χώροι και η παραλία της Καλαμαριάς.

Εμείς, οι πολίτες της Καλαμαριάς αγωνιζόμαστε για την προστασία των ελάχιστων ελευθέρων χώρων που έχουν απομείνει σε έναν κορεσμένο και πυκνοδομημένο αστικό ιστό .

Αγωνιζόμαστε για την ανάκτηση του θαλάσσιου μετώπου, για την αποκατάσταση της μοναδικής σχέσης της πόλης με την θάλασσα.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε ελεύθερα τους κοινόχρηστους χώρους, που απορρέει από το δικαίωμα της προσωπικότητας. Μία προσωπικότητα που θίγεται και μία ποιότητα ζωής που υποβαθμίζεται σταδιακά μέσα από την άσκηση συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών. Των επιλογών που προωθούν την εσωστρέφεια , τον ατομικισμό, καταργώντας τον «κοινό χώρο», και επί της ουσίας την κοινή δράση, την κοινωνικοποίηση.

Θέλουμε:

Ø η παραλία της Καλαμαριάς (σε συνδυασμό με της Θεσσαλονίκης) να γίνει ένας ενιαίος ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος συνεχούς περιπάτου και πολιτισμού

Ø Να μην πέσει ούτε ένα τετραγωνικό τσιμέντου παραπάνω

Ø Όχι στην αυτοκινητοκρατούμενη πόλη. Ούτε κουβέντα για υποθαλάσσια αρτηρία

Ø Δεν κάνουμε τις πλάτες στους φερόμενους ιδιοκτήτες στο Καραμπουρνάκι και στο Κόδρα

Ø Να μετατραπεί όλο το οικόπεδο των καπναποθηκών Κρήνης σε κοινόχρηστο πράσινο

Ø Να καταργηθεί η Ε.Τ.Α.. Να αποδοθεί η παραλία της Αρετσούς, στο δήμο και στους δημότες Καλαμαριάς. Καμιά παραχώρηση σε ανώνυμη εταιρεία

Ø Να επιστραφεί το Ρεμέτζο στους κατοίκους ως κέντρο νεότητας – κοινόχρηστο κτίριο και η αργώ - καφενείο του ψαρά στα Κ.Α.Π.Η


Καλούνται όλοι οι πολίτες της πόλης να συμμετέχουν στην μεγάλη κινητοποίηση, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008. Η συγκέντρωση θα γίνει στη Ν. Πλαστήρα στο ΡEMETZO στις 19.00, για να ξεκινήσει μία μεγάλη πορεία κατά μήκος της παραλίας. Η πορεία- διαμαρτυρία των πολιτών θα καταλήξει στη παραλία, στο Καραμπουρνάκι, ένα κομμάτι της παραλίας μας που απειλείται άμεσα με οικοδόμηση και όπου θα γίνει συναυλία καλλιτεχνών που συμπαρίστανται στον αγώνα μας.

Η πρωτοβουλία Πολιτών και Συλλόγων για τους ελεύθερους χώρους και την παραλία της Καλαμαριάς προέκυψε μέσα από γενικές-λαϊκές συνελεύσεις Οι συνελεύσεις πραγματοποιούνται τις Κυριακές στις 19.00, στο μικρό αμφιθέατρο της παραλίας στην Αρετσού, μέσα στο ΡEMETZO. Συμμετέχουμε στις συνελεύσεις για να συν-αποφασίζουμε και να συν-διαμορφώνουμε το περιεχόμενο, τις δράσεις και την κλιμάκωση του αγώνα μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: