3/6/08

Ποια πρέπει να είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επιθέσεις φιλίας του Πασόκ .

Πρόταση ετοιμάζει ο Κ. Σκανδαλίδης για έναρξη διαλόγου με τον Σύριζα . Πολύ ωραία ! Πιστεύω ότι αυτός ο διάλογος είναι η ευκαιρία του Σύριζα να παρουσιάσει τις θέσεις του και να αποδείξει τα λεγόμενα των στελεχών του . «Αυτοί που αποκλείουν, αυτοαποκλείονται» λέει ο ΓΑΠ ΓΑΠ και κατά μια έννοια έχει δίκιο .

Στην εισήγησή του, ο Κ. Σκανδαλίδης δεν θα έχει αναφορά σε κοινή κάθοδο Πασόκ - Σύριζα στις εκλογές. Θα το αποφύγει και αυτό είναι αυτονόητο. Αναμένεται να κάνει λόγο για προγραμματικό διάλογο και κοινή δράση σε μια ατζέντα θεμάτων (Ασφαλιστικό, ΟΤΕ, διοικητική μεταρρύθμιση, ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π.) σε μια προσπάθεια να διαμορφωθούν όσο το δυνατόν πιο στέρεοι οροι συνεργασίας. Εκτιμούν στο Πασόκ ότι ο Σύριζα δύσκολα θα γίνει πιστευτός στην κοινωνία αν αρνηθεί να συζητήσει την κοινή δράση σε μείζονος σημασίας θέματα.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να κάτσει το πολιτικό συμβούλιο του Σύριζα να γράψει τις θέσεις του για τα παραπάνω θέματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας να τα παραδώσει στο Πασόκ και να ζητήσει να τα υιοθετήσει κι αυτό ! Μάλιστα προτείνω η ατζέντα των θεμάτων να διευρυνθεί με πρωτοβουλία του Σύριζα για να γίνουν σαφείς οι διαφορές που τόσο δυνατά βροντοφωνάζουν οι Συνασπισμένοι .

Αν δεν το κάνει αυτό θεωρώ ότι στο Πασοκ θα είναι οι κερδισμένοι της όλης υπόθεσης . Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η συζήτηση σε κάθε περίπτωση τους ευνοεί, γιατί εμφανίζονται υπερβατικοί παρά τον κίνδυνο ότι μπορούν να χαρακτηριστούν και ηττοπαθείς. Με βάση και τις δημοσκοπήσεις που ευνοούν τη συνεργασία , λένε ότι στο τέλος μόνο οφέλη θα έχει το ΠΑΣΟΚ από την εμμονή του .

Αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν ο Αλαβάνος που μιλάει για Άδη . Συμφωνώ ότι η συνεργασία είναι κάθοδος στον Άδη αλλά με αποδεδειγμένους πολιτικούς όρους κι όχι με λαμπάδες στο Άη Βασίλη . Απάντηση στις "φιλικές" προθέσεις του Πασοκ είναι αποκλειστικά και μόνο οι πολιτικές θέσεις . Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο .

Αν θέλουν να ονομάζονται πολιτικό κόμμα αυτό είναι υποχρέωσή τους . Τέλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: