26/6/08

Το πολιτικό σύστημα .

Κύριε Παπουτσή και κύριοι βουλευτές ,

Πραγματικά η κατάστασή σας είναι τραγική , σας είδα χθες στον Εισαγγελάτο να λέτε ότι σκοπός σας στην εκπομπή είναι να προστατέψετε το πολιτικό μας σύστημα και την τιμή του πολιτικού κόσμου .

Από πότε κύριε Παπουτσή το πολιτικό μας σύστημα εξαρτάται από πρόσωπα ?

Και από πότε κύριε το πολιτικό μας σύστημα κρατιέται από δυο μόνο κόμματα?

Να υποθέσω δηλαδή ότι χωρίς Πασόκ και Νδ η χώρα οδηγείται σε χούντα ?

Λέτε ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και ότι δεν καταλαβαίνουμε τι μπορεί να συμβεί με την πτώση των δυο αυτών κομμάτων . Μας τρομοκρατείτε να υποθέσω ?

Μα αυτά που λέτε κύριε , τα σκέφτεσαι πριν τα πεις ? Γιατί εγώ νομίζω ότι η σωτηρία της Ελλάδας θα έρθει μόνον τότε .

Λέτε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να Μπερλουσκονοποιηθεί η Ελλάδα . Αυτό , μεγάλε ρήτορα και πάνσοφε , Παπουτσή θα είναι πρόοδος στην Ελλάδα . Θα περάσουμε από την φεουδαρχία των δυο κομμάτων στην διεφθαρμένη "δημοκρατική" Μπερλουσκομνομοιημένη Ελλάδα . Και μετά ίσως καταφέρουμε να περάσουμε στην οriginal βουλευτική δημοκρατία .

Και για να επανέλθω , στα του πολιτικού συστήματος . Ας υποθέσουμε ότι το σκάνδαλο χτυπάει τόσο πολύ Νδ και Πασόκ (λέμε τώρα) που αναγκαστικά εξαφανίζονται από το πολιτικό γίγνεσθαι , θα σταματήσουμε να ζούμε εμείς οι πολίτες ή απλά θα αναγκαστείτε όλοι εσείς οι κηφήνες να βρείτε μια κανονική δουλειά (όσοι δεν πήραν μίζες δηλαδή) για να επιβιώσετε ? ?

Και συνεχίζω , λέτε ότι η ευθύνες είναι ατομικές και ότι όποιος τις θεωρεί συλλογικές είναι φασίστας , αλλά η Siemens δεν έπαιρνε προμήθειες από άτομα , από συλλογικά όργανα έπαιρνε προμήθειες , από κόμματα δηλαδή .

Λέτε ότι ο Τσουκάτος ενεργεί μόνος του και ότι το Πασόκ δεν ευθύνεται απαραιτήτως .

Μα ακόμα κι αν ο Τσουκάτος τα έβαλε τσέπη τα λεφτά σημασία έχει ότι οι συμβάσεις πήγαν στη Siemens . Εμάς κύριε Παπουτσή δεν μας νοιάζει σε πια τσέπη μπήκαν οι μίζες . Εμάς μας νοιάζει πόσα παραπάνω πληρώσαμε για να πάνε οι δουλειές στη Siemens .

Και για να τελειώνουμε το παραμυθάκι με το πολιτικό στερέωμα .

Ποιος σου ΄πε κύριε Παπουτσή ότι εμείς θέλουμε να μας σώσεις το πολιτικό σύστημα ?

Να καεί θέλουμε μπας και δούμε άσπρη μέρα από κάποιον άλλο εμείς οι πολίτες
κάποια στιγμή . Μόνο εκεί ελπίζουμε πια .

Δεν σας θέλουμε κύριοι , καταλάβετε το . Τέλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: