4/6/08

Είναι ακόμα κύκλωμα ο δικαστικός θεσμός ?

Το χθεσινό περιστατικό με την τελική απόφαση της δίκης της 17Ν έρχεται να μας αποδείξει πόσο περίεργες διαδικασίες έλαβαν χώρα σε αυτήν την σκοτεινή κρατική και παρακρατική υπόθεση .

Για να σας θυμίσω λίγο τι έγινε χθες παραθέτω απόσπασμα από άρθρο της ελευθεροτυπίας :

"Χθες, κι ενώ η εικοσαήμερη προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος των κατηγορουμένων αίτησης αναίρεσης στον Αρειο Πάγο έχει ήδη αρχίσει να τρέχει, οι συνήγοροί τους στερήθηκαν τη δυνατότητα να λάβουν αντίγραφα της απόφασης, η οποία δεν βρίσκεται καν στο Εφετείο της Αθήνας.
Κι αυτό γιατί χωρίς να υπάρχει αντίγραφο, το πρωτότυπο της απόφασης, που αριθμεί περισσότερες από 8.000 σελίδες, στάλθηκε με κλητήρα, έπειτα από εντολή του προϊσταμένου του Εφετείου Αθήνας, Βασ. Φούκα, στο τμήμα εκδόσεων και εντύπων της... Βουλής που στεγάζεται στην οδό Λένορμαν, με το σκεπτικό ότι εκεί θα... φωτοτυπούνταν πιο γρήγορα τα απαραίτητα αντίγραφα.
Μόνο που μέχρι το μεσημέρι ο προϊστάμενος του τμήματος δεν είχε ακόμη λάβει τη σχετική έγκριση από τον γενικό γραμματέα της Βουλής για να ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης φωτοτυπιών. Κι όπως εκτιμάται για τα έξι αντίγραφα που έχουν ζητηθεί από το Εφετείο απαιτούνται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ημέρες!
Η δε προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων αναίρεσης, που για να συνταχθούν πρέπει πρώτα να μελετηθεί ενδελεχώς η απόφαση των 8.000 και πλέον σελίδων, λήγει στις 19 Ιουνίου.
«Φοβούνται ακόμη και την ανάγνωσή της;», διερωτώντο χαρακτηριστικά δικηγόροι, κι όχι μόνο της υπόθεσης, όταν ενημερώθηκαν για τις... διαδρομές της απόφασης.
Τι ακριβώς όμως συνέβη όταν ο Ιπ. Μυλωνάς , συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξ. Γιωτόπουλου , προσήλθε νωρίς χθες το πρωί για να πάρει όπως δικαιούται αντίγραφα της απόφασης;
Ο προϊστάμενος του Εφετείου, Βασ. Φούκας, τον ενημέρωσε ότι το πρωτότυπο της απόφασης θα απεστέλλετο υπηρεσιακά στο τμήμα εκδόσεων και εντύπων της Βουλής, στην οδό Λένορμαν, προκειμένου να φωτοτυπωθεί γρηγορότερα.
Τα αιτήματα του συνηγόρου να τυπώσει ο ίδιος άμεσα αντίγραφα ή έστω να συνοδεύσει στο τυπογραφείο τον κλητήρα που θα μετέφερε την απόφαση δεν έγιναν δεκτά.
Εμβρόντητος ο κ. Μυλωνάς, όταν τρεις ώρες αργότερα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος κ. Μάρκου, τον άκουσε να του λέει ότι αναμένει την έγκριση του γενικού γραμματέα της Βουλής για να βγουν τα έξι αντίγραφα τα οποία ζητεί το Εφετείο και ότι για να διεκπεραιωθεί το αίτημα θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις ημέρες. Άμεσα ο δικηγόρος ενημέρωσε τον κ. Φούκα ότι τελικά η κίνησή του αυτή δεν θα διευκόλυνε χρονικά τη διαδικασία, για να λάβει εκ νέου την απάντηση ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη . Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις (αλήθεια με τι στόχο?) προσβάλουν την νοημοσύνη όχι μόνο των ανθρώπων που σχετίστηκαν με την υπόθεση και όλων των Έλλήνων πολιτών αλλά κυρίως προσβάλλουν τον ήδη ηθικά παρηκμασμένο θεσμό των δικαστικών .

Τελικά κύριοι δικαστές εμείς οι απλοί πολίτες τι πρέπει πια να πιστέψουμε ? Ήδη οι συνήγοροι υπεράσπισης και γενικότερα ο δικηγορικός κλάδος κρατάει επιφυλάξεις για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Πολιτεία (αστυνομία,ΕΥΠ,δικαστές,πολιτικοί) την υπόθεση αυτή . Σίγουρα πολλοί από τους κατηγορουμένους θα ανατρέξουν για δικαίωση στα Ευρωπαικά δικαστήρια . Και εκεί αν τυχόν αποδειχθεί μεθόδευση ή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της Πολιτείας ζήτω που καήκαμε .

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η υπόθεση βρωμάει από το κεφάλι . Είμαι επίσης σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς που είναι μέσα μικρή σχέση έχουν με τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης (περισσότερο ως ανόητους ρομαντικούς επαναστάτες τους θεωρώ εγώ που παρασύρθηκαν από μεγαλοκεφάλια ή μεγαλοκεφάλαια) . Η ουσία όμως είναι ότι αν μπορούν να κρύβουν , να μεθοδεύουν και να καταδικάζουν κατά το δοκούν τότε για ποια πολιτεία για πιο κράτος για ποια δημοκρατία και για ποια Ελλάδα συζητάμε ?

Στο Ιράν ή στη Κίνα είμαστε ? Που σκατά να πάω για να νιώσω δημοκρατία - ισονομία - ισοπολιτεία και όλα αυτά τα οποία εμείς εδώ τα θεωρούμε αυτονόητα αλλά έχουμε να τα ζήσουμε από το
15.000 π.Χ ?

Πηγή : Enet

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΒΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες,ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου,με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδεές και τις αποψείς που ανταλλάσσονται στα blogs.
Εμείς,οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο,δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος,ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία.
Γι'αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος,τη Κυριακή 15-6-2008,στις 6 το απόγευμα,ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα,σε όλους αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο.

--ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ--