Στην υπογραφή μνημονίου συναντίληψης προχώρησαν την Πέμπτη στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μεταξύ άλλων να συνεχίσουν από κοινού την προσπάθειά τους για επανένωση του νησιού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές της ΕΕ, καθώς επίσης και να δημιουργηθούν τακτικές διμερείς επαφές.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπράουν δήλωσε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα.
Από την πλευρά του ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ικανοποίησή του από το
περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης.
Στο πλαίσιο των διμερών επαφών ο βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Τζιμ Μέρφι, θα επισκεφθεί τη Λευκωσία μέσα στον Ιούλιο.

Σχόλιο greekpoliticalreview : Εντάξει το Λονδίνο είναι υπεύθυνο για μύρια σκατά ανά τον κόσμο αλλά επίσης είναι και μια τεράστια δύναμη με λόγο που μετράει και επηρεάζει . Η λέξη συναντίληψη είναι που κεντρίζει το δικό μου ενδιαφέρον και για να δηλώνει ο Χριστόφιας ικανοποιημένος πάει να πει ότι αυτά που ήθελε τα πήρε . Ελπίζω δηλαδή . . .

Πηγή : Σκαι