3/6/08

Θα ξεφτιλιστούμε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο ! Το μόνο σίγουρο .

Τώρα που έγινε ο γάμος ενδιαφέρον έχει να παρακολουθήσουμε από κοντά και τις δικαστικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν .

Ήδη ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ρόδου ξεκίνησε (με παραγγελία του Σανιδά βεβαίως βεβαίως) την έρευνα κατά πόσο ο Δήμαρχος Τήλου μπορεί να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος ή υπέρβαση καθήκοντος . Αυτό , με τα λίγα νομικά που μου έμαθε η μαμά (γεια σου μάνα!) , δεν φαίνεται να στέκει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία διότι το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να κρίνει μια άδεια γάμου σε περίπτωση που ο δήμαρχος δεν συμφωνεί να την εκδώσει (εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο) .

Το άλλο νομικό σκέλος της υπόθεσης είναι κατά πόσο η πράξη αυτή μπορεί να ακυρωθεί με εντολή εισαγγελέα . Συμφωνα με τον αστικό κώδικα αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ακύρωση του γάμου για λόγους παράβασης των όρων για τη σύναξη του γάμου (δηλαδή ότι απαιτήται συμφωνία των μελονύμφων για το γάμο αρ.1350Α.Κ) , για ανθρώπους που δεν είναι ικανοί για δικαιοπραξία (αρ1352Α.Κ) , σε περίπτωση διγαμίας (αρ.1354Α.Κ) , και σε περίπτωση αιμομιξίας (αρ.1355,1356 Α.Κ) .

Όπως καταλαβαίνετε η εισαγγελία δεν μπορεί να στηριχτεί στη νομοθεσία οπότε η υπόθεση είναι χαμένη από χέρι . Θα το πάνε στην ερμηνεία λοιπόν των υπαρχουσών νομοθεσιών όπου εκεί αφού γίνουν οι πρωτόδικες δίκες (ένας δικαστής θα κρίνει) και εφέσεις στο τέλος θα καταλήξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου αν ακυρωθεί κι εκεί ο γάμος θα κάνουν πάρτυ οι Πασόκοι αφού την υπόθεση θα αναλάβει το Ευρωπαικό Δικαστήριο .

Και εκεί έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας !!!

Πηγή : Μαμά!!

update
: Να προσθέσω εδώ ότι ο φόρος κληρονομίας για τα παντρεμένα ζευγάρια είναι 1% ενώ ο φόρος μεταβίβασης (για κληρονόμους που δεν έχουν 1ο βαθμό συγγένειας) είναι 40% . Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να κληρονομήσει τον σύντροφό του εάν δεν πληρώσει το 40% της αξίας της περιουσίας . Άδικο δεν είναι ? Επίσης επισημαίνω ότι αν τυχόν (χτύπα ξύλο αλλά λέμε τώρα) μέχρι να ολοκληρωθούν οι δίκες πεθάνει κάποιος από το ζευγάρι ο μη άκυρος γάμος θα είναι εν ισχύει οπότε το άλλο μέλος του ζευγαριού θα μπορεί νομότυπα να κληρονομήσει κανονικά το άλλο μέλος . Αυτά για το παράλογο της Ελληνικής πραγματικότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: