12/6/08

Μποικοτάζ στο μποικοτάζ . Κι οι μεγαλέμποροι μποικοτάρουν . . .

Ένα ιδιότυπο λοκ άουτ των ιδιοκτητών σουπερμάρκετ απέναντι στο μποϊκοτάζ γάλακτος που κήρυξαν 18 καταναλωτικές οργανώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα σουπερμάρκετ -τουλάχιστον τα μεγάλα- πουλούν σχεδόν αποκλειστικά γάλατα πάνω από 1 ευρώ το λίτρο, όταν το σύνθημα των καταναλωτών είναι «μην αγοράζετε σε τιμή πάνω από 1 ευρώ».

Μεγάλο σουπερμάρκετ π.χ. στη λεωφόρο Αθηνών είχε στα απαστράπτοντα ράφια του μήκους περίπου 20 μέτρων περί τις 15 μάρκες γάλακτος 3-4 γνωστότατων γαλακτοβιομηχανιών. Και μόνον σε ένα ράφι μήκους 0,50 μέτρου είχε γάλατα ιδιωτικής ετικέτας με 0,94-0,96 ευρώ το λίτρο. Όλα τα άλλα ράφια ήταν γεμάτα, αυτό ήταν σχεδόν άδειο... Τι μποϊκοτάζ να κάνουν οι καταναλωτές όταν βρίσκουν μόνο τα ακριβά; Πού είναι αυτός ο περίφημος ανταγωνισμός; Και πού είναι οι ελεγκτικές κρατικές υπηρεσίες για να τον διασφαλίσουν;

Αντ' αυτών μας κοίταζε περίεργα και αργότερα μας ρώτησε «τι κάναμε εκεί» ένας υπάλληλος ασφαλείας του καταστήματος. Που μας είπε, για να μας κατά-τρομοκρατήσει, ότι θα έπρεπε να βάλουμε στο πέτο μια ταμπελίτσα που να γράφει «επισκέπτης». Του αντιτείναμε ευγενικά ότι είμαστε πελάτες και όχι επισκέπτες. Και απομακρύνθηκε.

Οι καταναλωτές, όμως, δεν απομακρύνονται. Αγοράζουν τα γάλατα της «γνωστής ετικέτας», γιατί δεν υπάρχουν άλλα και γιατί αδυνατούν να περιφέρονται.

Πηγή : Enet

3 σχόλια:

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Τα ιδια συναντησα κι εγω στον Σκλαβενιτη στην Νικαια.Μονο που εκει υπηρχε γαλα με την φιρμα του στα 98 λεπτα και πηρα φυσικα απ αυτο.Παντως κι αν δε βρισκουμε δεν πειραζει.Ας πιουμε και κανενα τσαγακι βρε αδερφε για μια βδομαδα.Δεν θα παθουμε και τιποτα...

undercover gpr είπε...

Συμφωνώ αγαπητέ ,

Προσωπικά το σιχαίνομαι το γάλα οπότε το μποικοτάρω μια ζωή αλλά τα παιδάκια το χρειάζονται και αυτό εκμεταλεύονται οι SuperMarketάδες .

Πάντως δουλεύει το σύστημα απ ότι ακούω και ο τζίρος έχει πέσει αρκετά ειδικά της Δέλτα .

samurai είπε...

gia ayto legame mpoikotaz gia dio meres se ola ta galata