16/6/08

Αρης Βελουχίωτης .


16 Ιούνη του 1945 .

η μεγαλύτερη μορφή Αγωνιστή τής Ελευθερίας και της Λαϊκής Εξουσίας,ο πρώτος Ελασίτης αντάρτης , ο θρυλικός καπετάνιος του γενικού στρατηγείου του ΕΛΑΣ , Άρης Βελουχιώτης , πέφτει νεκρός στη ρεματιά της Μεσούντας .

Οι Αγγλοαμερικάνοι και η αντίδραση των Ελλήνων γερμανοντυμένων στα χρόνια της κατοχής,που ανασύρθηκε από την καταισχύνη και την προδοσία για να καταλάβει την εξουσία χάρη στην ένοπλη επέμβαση των πρώτων,πέτυχαν να βγάλουν από τη μέση έναν από τούς πιο θανάσιμους εχθρούς τους.

...πιο επίκαιρος από ποτέ , μας δείχνει τον ασυμβίβαστο δρόμο της πάλης και του αγώνα και αποδεικνύει ότι στο σύστημα των εκμεταλλευτών , δεν χωράνε διαχειριστές , γιατί είναι άγνωστη η λέξη ανθρωπιά .

4 σχόλια:

Akis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Akis είπε...

to erwthma einai en se ekproswpei kapoios!!!

samurai είπε...

ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ.
ΚΑΠΟΥ ΕΦΤΑΙΓΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΔΕΙΞΕ ΑΤΟΛΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΛΛΛ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
ΑΣ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΑΛΙΚΑΡΗΑ...
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΧΑΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

undercover gpr είπε...

Δε το κατάλαβα το ερώτημα αγαπητέ Άκη
Εάν θέλεις το ξαναθέτεις .
---------------------------------
Φίλε Δον ακριβώς όπως τα λες : έφταιξε κι ο Άρης σε πολλά , ειδικά σε κάποιες επιλογές του ενώ ήξερε ότι ήταν λάθος . Όσο για το κόμμα τι να πούμε εμείς οι κοινοί θνητοί ? Εκ των υστέρων πολλά λέγονται σε real time συνθήκες όμως αλλιώς πράττουμε .