29/5/08

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ FROM ITALY

Από το : [tOuρIsτΕσ ΣtO sΥμΠαΝ]

Το κείμενο μας το έστειλε ο Ιατρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ πριν απο λιγο.

Επειδη το αναζητησαμε, το εντοπισαμε στην διαδικτυακη διευθυνση:

Για «κύμα ρατσισμού» στην Ιταλία προειδοποιεί στην ετήσια έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία μετά την εισαγωγή σκληρών μέτρων κατά των παράνομων μεταναστών από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, που έχει στους κόλπους της την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά και τη μεταφασιστική Εθνική Συμμαχία.
Το ιταλικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζει βαθύτατη ανησυχία για τα πρόσφατα σκληρά μέτρα και το κλίμα διακρίσεων που διαμορφώνεται στη χώρα, καταγγέλλοντας ότι οι πολιτικοί από όλα τα φάσματα νομιμοποιούν τη χρήση ρατσιστικής γλώσσας.
Η επικεφαλής του ιταλικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Ντανιέλα Καρμπόνι δηλώνει ότι η οργάνωση ανησυχεί ιδίως για το μέτρο που επιμηκύνει το χρόνο παραμονής μεταναστών στα κέντρα κράτησης από 60 ημέρες, που ισχύει σήμερα, σε 18 μήνες.
«Η Διεθνής Αμνηστία είναι εξαιρετικά ανήσυχη για το περιεχόμενο και τη βιασύνη με την οποία ανακοινώθηκαν τα μέτρα αυτά, καθώς και για το κλίμα διακρίσεων που προηγήθηκε των μέτρων αυτών» σημειώνει η Ντανιέλα Καρμπόνι.
Η δεξιά κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε τα νέα μέτρα «για τη βελτίωση της ασφάλειας» την περασμένη εβδομάδα μετά το πέρας του πρώτου υπουργικού συμβουλίου που συνεκλήθη «συμβολικά» στη Νάπολη, η οποία «ασφυκτιά» επί μήνες κάτω από τόνους απορριμμάτων.
Η παράνομη μετανάστευση ποινικοποιείται και επισείει έως και τετραετή φυλάκιση, και η απέλαση παράνομων μεταναστών καθίσται ευκολότερη. Παράλληλα, αδίκημα που επισύρει ποινές φυλάκισης γίνεται και ο εξαναγκασμός παιδιών σε επαιτεία, κίνηση που στοχεύει κυρίως τους Ρομά που ζουν στην Ιταλία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για τα μέτρα και το ενδεχόμενο να προξενήσουν κύμα ρατσιστικών αισθημάτων. Ο επίτροπος αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Τόμας Χάμαρμπεργκ δήλωσε ότι «οι συλλήψεις πρέπει να γίνονται κατά των εγκληματιών και οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες».
Στην Ιταλία έχει διαμορφωθεί κλίμα καχυποψίας για τους Ρομά, τους οποίους πολλοί Ιταλοί κατηγορούν για το δυσανάλογο ποσοστό εγκληματικότητας.
Στα μέσα Μαΐου η ιταλική αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει για να προστατεύσει Ρομά που δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από κατοίκους στη Νάπολη, οι οποίοι πυρπόλησαν τις σκηνές τους. Η Ντανιέλα Καρμπόνι κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να διερευνήσει ενδελεχώς το επεισόδιο κατά των Ρομά.
Η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης αποτέλεσε κεντρική προεκλογική δέσμευση της δεξιάς συμμαχίας υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στη Ρώμη, ο Τζιάνι Αλεμάνο της Εθνικής Συμμαχίας εξελέγη δήμαρχος με την υπόσχεση να απελάσει 20.000 μετανάστες.
p.cool.us project

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οταν μια χωρα περνα απο μια βαθια κοινωνικοπολιτικη κριση ποιος φταιει??Οι κυβερνωντες??Μπα.Ο λαος "βλεπει" τα λαθη του??Μπα δεν παιζει..Οι ΑΛΛΟΙ μωρε...οι ξενοι που ηρθαν να μας διαλυσουν την εθνικη ενοτητα!! H ιστορια επαναλαμβανεται σαν φαρσα.Παντως οι κυβερνησεις του Cavalliere απεχουν απο το να χαρακτηριστουν δεξιες.Ακροδεξιες ειναι.Με οτι συνεπαγεται αυτο... :)