15/5/08

Πρυτανικές εκλογές και αριστερές οργανώσεις

Αναταράξεις έχουν ξεσπάσει στα Πανεπιστήμια . Ήδη αρκετές σχολές (περισσότερο του ΕΜΠ) αποφάσισαν έναρξη καταλήψεων και απ΄ότι ακούω πολλές περισσότερες ξεκινάνε Γενικές Συνελεύσεις με τον ίδιο σκοπό .

Από χθες τα κανάλια ξεκίνησαν επιχείρηση παραπληροφόρησης του κοινού αναδεικνύοντας ως κυρίαρχο θέμα τα "φασιστικά στοιχεία των πανεπιστημίων " που θέλουν να μπουκοτάρουν την επικείμενη δημοκρατική εκλογική διαδικασία για την ψήφιση των Πρυτάνεων .
Αναμφισβήτητα το μόνο καλό του νέου Νόμου είναι η αλλαγή του τρόπου εκλογής των Πρυτάνεων . Και αυτό το παραδέχονται όλοι . Αυτό που φοβούνται όμως οι υποψιασμένοι φοιτητές είναι να μην "νομιμοποιήσουν" ολόκληρο το νόμο παίρνοντας μέρος σε μια πτυχή του .

Προσωπικά θεωρώ ότι από τη στιγμή που ο νόμος είναι ψηφισμένος και η πλειοψηφία θεωρεί το μέτρο καλό οι φοιτητές οφείλουν να πάνε να ψηφίσουν κανονικά . Δε νομίζω ότι με αυτό το τρόπο δηλώνουν στήριξη ολόκληρου του νόμου . Πιστεύω ότι ειδικά οι αριστερές οργανώσεις θα έπρεπε να ασχοληθούν περισσότερο με τους υποψηφίους Πρυτάνεις και την ενημέρωση των φοιτητών για τον καθένα ξεχωριστά . Στα υπόλοιπα του νόμου μπορούν να αντιπαρατεθούν στη πορεία .

Απ΄την άλλη είναι πολύ λογικό οι φοιτητές να είναι καχύποπτοι με την όλη διαδικασία . Πιστεύω ότι πρέπει να συνεννοηθούν με τους υποψηφίους πρυτάνεις για να ξέρουν τι πρόκειται να πράξουν αυτοί σε περίπτωση που ψηφιστούν όσον αφορά τον υπόλοιπο νόμο . Ενωμένο το φοιτητικό κίνημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα . Όσο για τις εκβιαστικές τακτικές του υπουργού περί χρηματοδότησης των σχολών δεν νομίζω ότι πρέπει να τις παίρνουν τοις μετρητοίς . Θα πέσουν φούρνοι αν τολμήσει να μην χρηματοδοτήσει σχολή επειδή δεν έφτιαξε τετραετές πλάνο χρηματοδότησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: