22/5/08

Σκάνδαλο ! ! ! Ο Αλογοσκούφης πάτησε πόδι στις τράπεζες ! ! !


Πάλι εικόνες φρίκης στο τραπεζικό κλάδο ! ! !

Οι τραπεζίτες χάσανε για μια ακόμα μέρα τον ύπνο τους !

"Μας ήπιαν το αίμα και τώρα θέλουν και το μεδούλι" ακούστηκε να μονολογεί μεγαλοστέλεχος που στη συνέχεια διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό με ψυχολογικά τραύματα .

Αιτία ?

====================================================================
Την αναμόρφωση του συστήματος φορολόγησης των τραπεζών προαναγγέλλει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και η οποία προβλέπει ότι η έκπτωση του φόρου (10%) επί των τόκων ομολόγων ισχύει για ολόκληρο το έτος.
Με διάταξη, η οποία περιελήφθη στο νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική που κατατέθηκε στη Βουλή, δίνεται φορολογικό μπόνους σε τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρίες για έναν ακόμα χρόνο (σχετικές παρατάσεις δίνονται κάθε χρόνο από το 2000 μέχρι και σήμερα), ενώ παράλληλα προαναγγέλλεται αλλαγή του συστήματος φορολόγησης των τραπεζών.
Ειδικότερα, στο άρθρο 10 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου ορίζεται ότι παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2007 η ισχύς των διατάξεων του άρθρου 17 του Ν. 2819/2000, σύμφωνα με την οποία "όταν δικαιούχοι (κομιστές του τοκομεριδίου) των τόκων από ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είναι τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, ο παρακρατηθείς φόρος 10% εκπίπτει εξ ολοκλήρου από τον φόρο εισοδήματος που οφείλεται με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και όχι μόνο το μέρος που αναλογεί στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα νομικά πρόσωπα είχαν στην κυριότητά τους τον τίτλο".
Πηγή : Euro2day.gr
====================================================================

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι αναγνώστες οι τράπεζες είναι το οξυγόνο της Ελληνικής Οικονομίας και οι κυβερνώντες πράττουν τα δέοντα για να τις προφυλάξουν όσο μπορούν το κείμενο της πηγής συνεχίζει και λέει ""Η παράταση δίνεται εν όψει της προετοιμαζόμενης αναμόρφωσης του συστήματος φορολόγησης των τραπεζών στο προσεχές μέλλον" αλλά ποιός πιστεύει ότι θα φορολογηθούν σωστά και δίκαια όταν το ίδιο το κράτος τους χαρίζει με νόμο τα χρωστούμενα προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ? ?

Update : Τώρα που το θυμήθηκα , η Εθνική Τράπεζα προσπαθεί να καταστρατηγήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να μισθοδοτεί όσο και όπως θελήσει . Ο κ.Αλογοσκούφης θα μας μιλήσει πάλι για ελεύθερη αγορά ???

Δεν υπάρχουν σχόλια: