30/5/08

Η εξέλιξη της υπόθεσης στη παραλία στο Ζαρίτσι .



[Το τελευταίο e-mail που έλαβα από τους κατοίκους της περιοχής όσων αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής]




ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΡΙΤΣΙ .

Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΓΚΟΛΙΘΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ . . .

Παρασκευή απόγευμα, 23.5.2008. Πλησιάζοντας, οδικώς, την περιοχή Ζαρίτσι και έχοντας αριστερά μας το μεγαλείο της θάλασσας, διακρίνουμε από μακριά ότι κάτι λείπει, ένα απειροελάχιστο κενό στο τσιμεντένιο τείχος. Λες ; Λες να τα πήρανε επιτέλους ; Και ώ του θαύματος, αφού μπήκαμε στο κάμπινγκ, επιβεβαιώσαμε την απειροελάχιστη ελπίδα. Η χαρά απερίγραπτη ! Τα τηλέφωνα στους φίλους μας απανωτά….Πήρανε τα πρώτα 12 περίπου μπλόκια.

Και μετά ;

Η εικόνα ξεδιπλώνεται. Κάποια μπλόκια όντως λείπουν. Έχουν μείνει όμως πίσω, τα συντρίμια. Νάυλον, «δήθεν» προστατευτικά της παραλίας επί των οποίων είχαν τοποθετηθεί τα μπλόκια, είναι εκεί και μας γελούν.Κομμάτια τσιμέντου, ανακατεύτηκαν με τα βότσαλα, έτσι για ποικιλία.Σίδερα, απέμειναν να σκουριάσουν στην αλμύρα της θάλασσας.Γάντια, ξεχάστηκαν για να μας θυμίζουν ότι ναι εδώ ήταν το εργοτάξιο.Και η παραλία διαμορφώθηκε σε ανώμαλο έδαφος, έχοντας βουναλάκια από βότσαλα, χαράδρες από νάυλον και χλωρίδα από τσιμέντο.

Και η θάλασσα ;

Όχι δεν την ξέχασαν, την συμπεριέλαβαν και αυτή στην εκ νέου διαμόρφωση του περιβάλλοντος.Εμπλουτίστηκε ο βυθός με κοτρώνες τσιμέντου και σίδερα. Ανανεώθηκε η ακτή σε όλο το μήκος της, με νέα βότσαλα, ξέρετε αυτά που παρασύρθηκαν από την παραλία και αποτελούν πλέον τον νέο βυθό. ακτής

Αλλά δεν έφτανε αυτό, τι θα κάνανε οι ταλαίπωροι άνθρωποι το τσιμέντο που περίσσεψε; Μα τι πιο απλό, το ρίξανε στη θάλασσα. Εκεί μπροστά στα μάτια μας, όχι πιο βαθιά, στο όριο της ακτής και απλώθηκε σε απόσταση 30 τετραγωνικών μέτρων.


Σχόλιο greekpoliticalreview
: Κ-Α-Τ-Α-Σ-Τ-Ρ-Ο-Φ-Η είναι το αποτέλεσμα . Όπως πάντα σ αυτή τη χώρα .

Συνέχεια των :
http://greekpoliticalreview.blogspot.com/2008/05/blogs_22.html
http://greekpoliticalreview.blogspot.com/2008/05/blog-post_29.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Onomazomai Junior kai eimai 15 xronon. Dimiourgisa ena site me thema tin epikairotita mesa apo ta matia enos paidiou... Tha ta leo ola exo apo ta dontia xoris fovo kai pathos...gia na deite to site kante klik sto onoma mou(Junior) stin arxi tou sxoliou...Perimeno ipostirixi... thnx!

Ανώνυμος είπε...

Η καταστροφή στο Ζαριτσι συνεχίζεται -φτιαχνουν μεταλλικό κτίριο - έκτρωμα δεξιά του δρόμου. Θα φαίνεται απο την θαλασσα ειναι ογκώδες . Κανεις δεν ενδιαφέρεται για την απαξίωση του περιβάλλοντος που θα ακολουθήσει αλλά και την απαξίωση των περιουσιων