12/5/08

Καταναλωτικό κίνημα (μια ελληνική πολιτική αστεία ιστορία) .

Η Ακρίβεια .
Τρόποι χαλιναγώγησής της :
-Έλεγχοι
-Ανταγωνισμός
-Καταναλωτικά κινήματα

Για τους ελέγχους ξεχάστε το
Για τον ανταγωνισμό ξεχάστε το

Πάμε τώρα στο μόνο που μας έχει απομείνει : Τα καταναλωτικά κινήματα .

Στην Ελλάδα , τη χώρα του Ποτέ-Ποτέ , τα κινήματα αυτά ξεκίνησαν με αργοπορία μισού αιώνα (λέμε τώρα) . Άργησαν τόσο που όταν ήρθαν ο Έλληνας (ζώον) καταναλωτής είχε δημιουργήσει το στάτους του emo ergo sum (αγοράζω άρα υπάρχω ή μάλλον άρα γαμάω) .
Το στάτους αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους βλαχονεοέλληνες είναι και η αιτία που τα κινήματα αυτά βρίσκονται σε εμβρυακή μορφή , όχι ως προς την εξυπηρέτηση , αλλά ως προς την αποτελεσματικότητά τους .

Παίρνω κάποια στοιχεία από την συνέντευξη που έδωσε ο ΗΛΙΑΣ ΚΟΚΟΥΓΙΑΝΝΗΣ, γ.γ. της Ενωσης Καταναλωτών για την Ποιότητα Ζωής , στην Ελευθεροτυπία χαρακτηριστικά της Ελληνικής Ιδιοσυγκρασίας :

-Στον κατάλογο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή καταγράφονται 74 οργανώσεις!
(σε χώρες με 6πλάσιο αριθμό κατοίκων οι οργανώσεις δεν ξεπερνάνε τις 10)
-Οι οργανώσεις αυτές στην πλειοψηφία τους στήθηκαν και στήνονται για να εξυπηρετήσουν είτε προσωπικές φιλοδοξίες, είτε πολιτικά συμφέροντα .
(Σωωωωπα)
-Η πολιτεία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την ύπαρξη των δεκάδων οργανώσεων για να μην στηρίξει τις πραγματικές, υπαρκτές και με έργο οργανώσεις, ενώ παράλληλα συνδιαλέγεται και στηρίζει τις πολιτικά ελεγχόμενες .
(Και πάλι σωωωωπα)

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι αναγνώστες θα το πω για μια ακόμη φορά κι ας με λένε αυστηρό
Είστε κι ΕΣΕΙΣ υπεύθυνοι για τις τιμές που μας επιβάλλουν τα καρτέλ στο Ελλαδιστάν .
Όταν ξυπνήσουμε από το λήθαργο του αγοράζω άρα υπάρχω ίσως και να πέσουν οι τιμές .
Εώς τότε σκάσε κι αγόραζε .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Πρόσκληση προς τους πολίτες – καταναλωτές
Δημοσιεύθηκε την Ιούνιος 30, 2008 από newinka
Η ακρίβεια, η φτώχεια, η αισχροκέρδεια, μας συντροφεύουν στην καθημερινότητα μας. Για αυτό, γινόμαστε ενεργοί πολίτες και αντιδρούμε. Το ΝΕΟ ΙΝΚΑ καλεί τους πολίτες, μέλη του και μη, να δημιουργήσουν και να στελεχώσουν Επιτροπές Δράσης και Συμβούλια Γειτονιάς.
Οι επιτροπές δράσης θα λειτουργούν με πλήρως δημοκρατικές διαδικασίες που θα αποφασίζουν τα μέλη τους.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή:
Με σχόλιο – δήλωση στο: http://newinka.wordpress.com/
Μέσω fax: 210 6469982
Mέσω e-mail: inka@newinka.gr
Οι μετέχοντες εκτός Αθηνών, μπορούν για την μεν Θεσσαλονίκη να συγκροτήσουν τις επιτροπές δράσης με την συνδρομή του ΙΝ.ΚΑ. Μακεδονίας (fax: 2310 535263), για δε τα Ιωάννινα με την συνδρομή του ΙΝΚΑ Ιωαννίνων (τηλ. / fax: 26510 65178), είτε στους τόπους τους με την συνδρομή μας. Οι πρώτες επιτροπές που προτείνονται, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι οι ίδιες οι επιτροπές και τα μέλη δεν μπορούν να προτείνουν νέες, είναι οι ακόλουθες:
• Επιτροπή παρακολούθησης τιμών και ποιότητας διατροφικών αγαθών.
• Επιτροπή παρακολούθησης τιμών και ποιότητας υπηρεσιών από ιδιώτες.
• Επιτροπή παρακολούθησης και ελέγχου υπηρεσιών Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
• Επιτροπή ηλεκτρονικών αγαθών, υπηρεσιών και μέσων.
Κάθε φίλος ή φίλη μπορεί να μετάσχει σε περισσότερες από μία επιτροπές του ενδιαφέροντός του ή να προτείνει περαιτέρω επιτροπές.
Με την συγκέντρωση πέντε (5) τουλάχιστον συμμετοχών θα ειδοποιηθούν οι μετέχοντες για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας και οργάνωσης της επιτροπής.
Με τους ίδιους τρόπους και διαδικασίες το ΝΕΟ ΙΝΚΑ καλεί τους φίλους και μέλη του να συγκροτήσουν συμβούλια γειτονιάς στα όρια των δήμων τους, ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους στις ανωτέρω επιτροπές. Η σύσταση των συμβουλίων γειτονιάς θα γίνει επίσης με την συγκέντρωση πέντε (5) δηλώσεων συμμετοχής ανά περιοχή ή δήμο.