20/5/08

Μπορεί ο Μπάρακ Ομπάμα να χτυπήσει τον ΜακΚειν ?

Τέλος στη προκριματική φάση για το χρίσμα του Δημοκρατικού υποψηφίου βάζει όπου να ναι ο Μπάρακ Ομπάμα . Οι εκλέκτορες κι οι υπερεκλέκτορες που έχει ήδη μαζέψει μαζί μ αυτούς που θα κερδίσει από τις εκλογές σε Κεντάκυ και Όρεγκον φτιάχνουν ένα σύνολο που θεωρείται αξεπέραστο πλέον από τους αναλυτές της υπερδύναμης .

Το θέμα πλέον μεταφέρεται στο κατά πόσο μπορεί ο Δημοκρατικός υποψήφιος να υπερκεράσει τον ΜακΚειν ο οποίος θεωρείται χειρότερος του Μπους ! ! !

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα κατά τη γνώμη μου . Αν θεωρήσουμε κριτήριο τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές που ξαναβγήκε ο Μπους τότε θα καταλάβουμε ότι κάποια σύνδρομα του αμερικανικού Νότου δύσκολα θα ξεπεραστούν . Ο μαύρος υποψήφιος προκαλεί στους ευαγγελιστές απανωτά εγκεφαλικά και αν προσθέσουμε τις "εξτρεμιστικές" πολιτείες τύπου Τέξας μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστούν φοβίες θρησκευτικές (Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα) και φυλετικές .

Ο επόμενος σκόπελος που καλείται να ξεπεράσει ο Ομπάμα είναι η διχόνια που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους . Ο πόλεμος μεταξύ Ομπάμα - Κλίντον ήταν μακρύς και αρκετά αποκαλυπτικός και για τους δυο και οι ψηφοφόροι δυσκολεύονται τώρα να αλλάξουν στρατόπεδο για το καλό του κόμματός τους .

Ο Μακειν από την άλλη είναι πανέτοιμος και χρηματικά και ιδεολογικά πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους Δημοκρατικούς . Ειδικά οι πόροι που έχει συλλέξει από την προκριματική διαδικασία είναι που προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα στο επιτελείο του Μπαράκ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: