Πιο επιθετικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό συστήνει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αναφέρεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί μια πιο ευέλικτη αγορά εργασίας με την κατάργηση του ορίου απολύσεων, κατάργηση του πλαφόν για τις υπερωρίες, νέο νόμο για τις πτωχεύσεις και αναθεώρηση του εταιρικού δικαίου.
Ως προς το ασφαλιστικό σημειώνει ότι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι αρκετά περιορισμένες και έχουν δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις, ωστόσο πρέπει να γίνουν πιο τολμηρές αλλαγές.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χαρακτηρίζει φιλόδοξο τον προϋπολογισμό του 2008 ο οποίος στηρίζεται στη μεγάλη εισροή εσόδων που προς το παρόν είναι περιορισμένη.
Συστήνει επίσης στην ελληνική κυβέρνηση αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και επαναξιολόγηση των φοροαπαλλαγών.
Όσο για το στόχο για μηδενικό έλλειμμα το 2010, το συμβούλιο αναφέρει ότι είναι φιλόδοξος και για να επιτευχθεί θα χρειαστούν περισσότερες περικοπές στις δαπάνες και ενδεχομένως
νέοι φόροι.
Πηγή : Σκαι
Σχόλιο greekpoliticalreview : Όπως καταλαβαίνετε φίλοι αναγνώστες η αλήθεια δεν κρύβεται .Προσεχώς μπορεί να προβλέπεται ένα δωράκι στους πολίτες σε μορφή κοινωνικών παροχών αλλά μην τρελαθείτε εσείς εκεί οι γαλάζιοι και μας τα πρήξετε . Ξέρουμε πως ό,τι δωθεί θα δωθεί λόγω ευρωεκλογών . Μετά όμως ξεκινάμε τις πραγματικές πολιτικές . Ξέρετε ΦΠΑ , αντικειμενικές , σχέδια πόλεως , αύξηση φορολογίας κτλ . Πιο μετά έρχονται και τα καλύτερα πιο κάτω οι συντάξεις πιο κάτω οι μισθοί και ρυθμίσεις στο τομέα εργασίας που θα μας γυρίσουν πολλά έτη πίσω . Το λέει ξεκάθαρα το ΔΝΤ .
Ο ασθενής κορονοφορέας της λογικής
-
Η ιδεολογική φαντασίωση των τεχνοκρατικών κοινωνιών μας είναι πως οι
δημόσιες αποφάσεις παίρνονται με γνώμονα την επιστημονική γνώση. Γι’αυτή τη
γνώση έχει...
Πριν από 4 χρόνια
1 σχόλιο:
επειδή συνήθως υποβάλλεται στους νεόνυμφους η ερώτηση «και τώρα τι θα κάνετε, θα πάτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;», θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι:
α. Το δικαστήριο που θα επιληφθεί (της αίτησης ακυρώσεως αυτού που δεν θα του εξασφαλιστεί το δικαίωμα εγγραφής σε μερίδα Δημοτολογίου ή σε Ληξιαρχείο ή θα του παρουσιαστεί οποιοδήποτε εμπόδιο) είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.
β. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρείται «ανώτατο δικαστήριο» σύμφωνα με το άρθρο 234 της «Συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, όπως ισχύει σήμερα» (έτσι λέγεται σωστά).
γ. Σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο 234 το Συμβούλιο Επικρατείας, όταν τίθεται θέμα ερμηνείας κοινοτικού δικαίου, «υποχρεούται» (και όχι απλά δικαιούται) να κάνει προδικαστική παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να ληφθεί απόφαση ως προς το προδικαστικό αυτό θέμα (π.χ. τι ορίζει το κοινοτικό δίκαιο για τα δικαιώματα δύο ομοφύλων να τελέσουν γάμο. Σημείωση: Δεν υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που να δέχεται ευθέως τέτοιο γάμο, αλλά και δεν υπάρχει απόφαση που να λέει ότι δεν τον δέχεται. Υπάρχει όμως σωρεία αποφάσεων που δείχνουν έμμεσα ότι δέχεται κάτι τέτοιο. Το πρόκριμμα του γάμου της Τήλου θα αποτελέσει landmark γιατί δεν θα μπορέσει να ξεφύγει πλέον και θα λάβει απόφαση επ’ αυτού).
δ. Η προδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα είναι υποχρεωτική για το ελληνικό δικαστήριο (σύμφωνα με το προμνησθέν άρθρο 234) και επομένως δεν θα έχει σημασία αν έστω και όλοι οι Έλληνες δικαστές είναι εκ πεποιθήσεως κατά τέτοιου γάμου.
Δημοσίευση σχολίου