12/5/08

Διαίρει και βασίλευε λένε οι Αμερικανοί στους Ιρακινούς .

Οι Αμερικανοί σηκώνουν τείχος στη Βαγδάτη.
Συμφωνία εκεχειρίας υπέγραψε ο Στρατός του Μέχντι με την κυβέρνηση της Βαγδάτης, ενώ οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι είναι κατά 80% έτοιμο το τείχος που θα απομονώσει τη συνοικία των σκληροπυρηνικών σιιτών, εξέλιξη που σε συνδυασμό με τους όρους της συμφωνίας καθιστά πολύ δύσκολη την εξομάλυνση της κατάστασης.
Πηγή : Ελευθεροτυπία

Σχόλιο greekpoliticalreview : Η αποικιακή τακτική των Αμερικανών στο ανεξέλεγκτο Ιρακ είναι να διαχωρίσουν τον Ιρακινό λαό και να τους εμπλέξουν σε εμφυλιακές καταστάσεις .
Έτσι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις αποχώρησης των πολυδάπανων στρατευμάτων τους από τη μια και την διατήρηση της απόλυτης εξουσίας από την άλλη .
Ιρακινοί σουνίτες και σιίτες δεν είχαν ποτέ προβλήματα θρησκευτικά,εδαφικά κτλ .
Τα προβλήματα προέκυψαν με την είσοδο των Αμερικανών που με την τακτική του διαίρει και βασίλευε κατάφεραν να φέρουν τις δυο θρησκευτικές κάστες σε πολεμική αντιπαράθεση .
Τα τείχη που χτίζουν στη Βαγδάτη μπορεί να θυμίζουν Παλαιστίνη αλλά στην ουσία δεν είναι .Γιατί οι Ιρακινοί δεν έχουν θέματα εθνικής ταυτότητας . Οι Αμερικάνοι όμως θέλουν να έχουν διαφορές τέτοιου τύπου (είτε εθνικής ταυτότητας είτε θρησκευτικής) και κάνουν ότι μπορούν για να διαχωρίσουν και να σπείρουν διχόνια σε ακόμα άλλον ένα Λαό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: