21/5/08

Παρακαλώ όλους τους Bloggers να πάρουν θέση .

Μετά την ΕΡΤ και τα παπαγαλάκια έρχεται απόφαση σταθμός από το Ναυτοδικείο που καταπατά οτιδήποτε έχει να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα .

Διαβάστε και φρίξτε ! ! !

Τα εξαρτημένα αντανακλαστικά της ελληνικής στρατιωτικής γραφειοκρατίας δούλεψαν και πάλι στην εντέλεια: τρία χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή έριξε το Ναυτοδικείο Πειραιά χθες στον 45άχρονο(!) αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης (EBCO). Και, μετά από αυτό, η Διεθνής Αμνηστία διακήρυξε ότι εάν ο Πετρομελίδης φυλακιστεί, θα υιοθετηθεί από την οργάνωση ως κρατούμενος συνείδησης.

Το στρατιωτικό δικαστήριο δίκασε ερήμην, αφού ο κατηγορούμενος αντιρρησίας που χθες παραπέμφθηκε για 15η φορά, δεν παραβρέθηκε, όπως είχε και δημοσίως δηλώσει. Κρίνοντας λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως κινδυνεύει η... πατρίς, αφού εξακολουθεί να αρνείται να υπηρετήσει στρατιωτική θητεία, του επιδίκασε ποινή τριετούς φυλάκισης, χωρίς αναστολή, σε συγχώνευση για δύο προϋπάρχουσες κατηγορίες για ανυποταξία.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο Πετρομελίδης είναι αυτή τη στιγμή καταζητούμενος. Δικαιούται να ασκήσει έφεση μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο, ανεξάρτητα εάν αυτή θα έχει ή όχι ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή του. Παράλληλα, με την αμέσως επόμενη σειρά κατάταξης, θα ξανακληθεί να υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό, με την επόμενη ΕΣΣΟ τον ερχόμενο Αύγουστο! Ναι μεν η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ότι από την ηλικία των 45 ετών παύει η υποχρέωση της στρατιωτικής υπηρεσίας.

Αλλά ο χρόνος συμπλήρωσης της ηλικίας των 45 χρόνων δεν υπολογίζεται με βάση τη γενέθλια ημερομηνία του καθενός, αλλά με το τέλος του αντίστοιχου έτους, στην προκείμενη περίπτωση του 2008.

Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε χθες αποτροπιασμό: «Η απαράδεκτη αυτή απόφαση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ωθεί τη Διεθνή Αμνηστία, σε περίπτωση που ο Λάζαρος Πετρομελίδης φυλακιστεί, να τον υιοθετήσει ως τον πρώτο κρατούμενο συνείδησης στην Ελλάδα εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Σίμος Μπούρας, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης.

Με τις συνεχείς διώξεις των αντιρρησιών συνείδησης -σημειώνει επίσης η Διεθνής Αμνηστία- η Ελλάδα παραβιάζει εκτός των άλλων και το άρθρο 14 παράγραφος 7 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο ορίζει ότι «κανένας δεν πρέπει να δικάζεται ή να τιμωρείται ξανά για αδίκημα, για το οποίο έχει τελεσίδικα καταδικαστεί ή αθωωθεί σύμφωνα με το δίκαιο και τον κώδικα ποινικής δικονομίας κάθε χώρας».

Σε ανάλογο τόνο διατυπώθηκε και η χθεσινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης: «Καλούμε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον πρωθυπουργό να ανακηρύξουν σε εθνική αργία την 21η Απριλίου και να συνεχίσουν τη μέρα εκείνη τις παρελάσεις τους. Καλούμε όμως την κοινωνία να πολεμήσει ενάντια στο μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, να αγωνιστεί για την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών, για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Πηγή : Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: