16/5/08

Η προσδοκούμενη από τις ΗΠΑ νέα Μέση Ανατολή





Ο χάρτης της "Νέας" Μέσης Ανατολής και













Ο χάρτης της "Παλιάς" Μέσης Ανατολής









Πρόκειται για τη μελέτη που παρουσίασε το Κέντρο Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (
Center for research on Globalization www.globalresearch.ca) μέσα από μια εμπεριστατωμένη πολιτική και γεωστρατηγική ανάλυση του ειδικού σε θέματα γεωστρατηγικής αναλυτή Mahdi Darius Nazemroaya ο οποίος παρουσιάζει και αναλύει για πρώτη φορά { για λογαριασμό του παραπάνω κέντρου Αμερικανικό – Καναδικών συμφερόντων } τον χάρτη για την «Νέα Μέση Ανατολή», όπως την οραματίζονται οι ισχυροί του κόσμου. Σε αυτή τη μελέτη- ανάλυση αναλύονται και παρουσιάζονται τα επαναδιαμορφωμένα σύνορα.

Τα νέα κράτη με τις ονομασίες τους που δημιουργούνται και φυσικά οι «νέοι πρωταγωνιστές», ως αποτέλεσμα της συντονισμένης πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών (με την συμμετοχή της Βρετανίας και του Ισραήλ) στην περιοχή της σημερινής “Ευρύτερης Μέσης Ανατολής”. Στο αυτό το νέο χάρτη όπως θα δούμε αναλυτικά –και αυτό είτε μεσοπρόθεσμα είτε και ως μακροπρόθεσμο γεγονός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θέση και το ρόλο της Ελλάδας εφεξής στη Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και φυσικά την Ε.Ε. η οποία δε θα πρέπει να αφήσει διέλθει της προσοχής της αφού - η θέση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή εκ των πραγμάτων πλέον περιορίζεται, όπως θα δούμε αφού προωθείται η ίδρυση του Ελεύθερου Κουρδιστάν. Κάτι για το οποίο και μόνο στο άκουσμα του η Άγκυρα επαναστατεί.

Ο καινούργιος χάρτης, προέκυψε ως «προϊόν φαντασίας» όπως έγραψε ο εμπνευστής του, απόστρατος αντισυνταγματάρχης Ralph Peters, και βασίζεται στην επαναδιάταξη των συνόρων με την δημιουργία νέων ανεξάρτητων κρατών, ύστερα από μια σειρά μεγάλων αλλαγών που θα φέρουν –όπως υποστηρίζεται- ηρεμία στην περιοχή. Μπορεί ο συγκεκριμένος χάρτης να αποτελεί «προϊόν φαντασίας», το ίδιο και η ανάλυσή του, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει από το να δημοσιεύεται σε εξειδικευμένα περιοδικά ανάλυσης. Να διδάσκεται (ή να παρουσιάζεται) στην αμερικανική εθνική ακαδημία πολέμου, στην σχολή άμυνας του ΝΑΤΟ, καθώς και σε Think Tanks ως μια απλή «υπόθεση εργασίας» ή ακόμα και ως σενάριο για «ασκήσεις επί χάρτου »...


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Η ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ» ΘΑ ΠΡΟΕΛΕΘΕΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ...

Ελεύθερο Μπαλουχιστάν: που θα προέλθει από εδάφη κυρίως του σημερινού αλληλοσπαρασσόμενου Αφγανιστάν, ένα μικρό μέρος του Πακιστάν, και ένα ακόμα μικρότερο μέρος του Ιράν
Το Ελεύθερο Κουρδιστάν: από εδάφη κυρίως της Τουρκίας, του Ιράκ και του Ιράν

Το Ιερό Ισλαμικό κράτος που περιλαμβάνει τις δυο ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα, παίρνει τα εδάφη του από Σαουδική Αραβία.

Το Ιράκ τριχοτομείται και με την προσθήκη εδαφών από γειτονικά κράτη.
δημιουργούνται
Το Αραβικό Σιιτικό Κράτος
Το Ελεύθερο Κουρδιστάν
Το Σουνίτικο Ιράκ

από το ντόμινο που δημιουργείται:
-ο Λίβανος Κερδίζει εδάφη από τη Συρία
-Η Συρία χάνει παράκτια εδάφη τα οποία κερδίζει ο Λίβανος και δημιουργείται η επαναγέννηση της αρχαίας Φοινίκης
- Τον Ιράν χάνει κάποια εδάφη τα οποία παίρνουν :
Το Αζερμπαϊτζάν
– το Ελέυθερο Κουρδιστάν
– Το Αραβικό Σιιτικό κράτος
– Το Ελεύθερο Μπαλουχιστάν
Ενώ κερδίζει εδάφη από τη σημερινή επαρχία Χεράτ του Αφγανιστάν και μετονομάζεται σε Εθνικό Περσικό κράτος.
Το Πακιστάν χάνει εδάφη που πάνε στο Αφγανιστάν και στο Μπαλουχιστάν
-Το Ισραήλ επιστρέφει στα σύνορα της εποχής πριν από το πόλεμο των επτά ημερών το 1967.
- Η Ιορδανία κερδίζει εδάφη από τη Σαουδική Αραβία
- το Κουβέιτ και το Ομάν μένουν ως έχουν

Δείτε όλο το άρθρο στο : http://www.greekamericannewsagency.com πραγματικά αξίζει !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: