29/5/08

«ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ»


ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ιδού η συνέχεια . . .
Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Αυτή είναι η τελική εικόνα της παραλίας Ζαριτσίου .
Έχετε να πείτε τίποτα ?
Αν όχι διαβάστε αυτούς που έχουν .


«ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ».

Και να η κατάθεση της ψυχής τους :

«Επικοινωνώ μαζί σας εκ νέου για να σας ενημερώσω πως η καταστροφή της καλύτερης παραλίας της Αρκαδίας έχει ολοκληρωθεί. Θαυμάστε τους. Νοιώθουν πολύ περήφανοι που κατάφεραν τέτοιο έργο.!!! Τα σπουδαία κατορθώματα στην Ελλάδα γίνονται με νταηλίκι. Μετατρέπεις μια παραλία σε εργοτάξιο έτσι απλά, αυθαίρετα και παράνομα. Εκβιάζεις τις τοπικές αρχές να κάνουν ότι δεν σε βλέπουν. Αδιαφορείς για κάθε φωνή διαμαρτυρίας γιατί ξέρεις καλά πως εσύ είσαι μάγκας και όλοι οι άλλοι αντιδραστικοί. Επιτυγχάνεις έτσι οικονομία στον εργολάβο και ταχύτητα στην εξέλιξη του έργου.

Μετά από όλα αυτά, επειδή κανείς τους δεν ντρέπεται, ντρέπομαι εγώ σαν απλός πολίτης.

Ντρέπομαι επειδή δεν μπόρεσα να σταματήσω την οικολογική καταστροφή και τα τσιμέντα και τα σίδερα που χύθηκαν στη θάλασσα θα είναι μία ακόμα κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Ντρέπομαι γιατί ξεδιάντροπα προσβλήθηκε κάθε έννοια νομιμότητας και εμάς που προσπαθήσαμε να το αποτρέψουμε, κινητοποιώντας τις αρχές, μας εξαπάτησαν, μας απείλησαν και μας ταπείνωσαν».

Τελικά οι πολίτες ντράπηκαν , οι αρμόδιοι κώφευσαν .

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε λίγο πιο κάτω την ανάρτηση καταγγελία για την παραλία .
(http://greekpoliticalreview.blogspot.com/2008/05/blogs_22.html)

17 σχόλια:

Rodia είπε...

Το συμπέρασμα δλδ είναι ότι η φωνή του πολίτη δε λαβαίνεται υπόψη απο την πολιτεία;

undercover gpr είπε...

Το συμπέρασμα είναι ακόμα κι όταν όλα είναι με το μέρος σου (νόμοι,πολίτες,δίκαιο κτλ) δεν έχεις στον ήλιο μοίρα ακόμα και μπροστά στα μικρο-εργολαβικά συμφέροντα.

Και δε μιλάμε για τη γέφυρα ριου-αντιρίου όπου παίζονται τεράστια κεφάλαια . Μιλάμε για μια παραλίτσα έναν δημαρχούκο κι ένα εργολαβάκο που κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν ακόμα κι όταν ο λογαριασμός ζητήται .

Rodia είπε...

Δώσε το ιστορικό, μια δυο λεπτομέρειες, που βρίσκεται η παραλία, γιατί έγινε ό,τι έγινε, τι συμφέροντα παίζονται, πού θα κολυμπούν οι πολίτες από δω και πέρα, κλπ, πώς ήταν ΠΡΙΝ -το ΜΕΤΑ το βλέπουμε στη φωτο.
Τι συνέβη ακριβώς στην όμορφη παραλία και δεν το πήραμε χαμπάρι;
..βάζε και κάνα τίτλο πιο... πιασάρικο, π.χ. "παραλία Ζαριτσίου ΤΕΛΟΣ"..
Συγγνώμη για τις υποδείξεις :) αλλά ένας τίτλος απρόσωπος και αυτοαναφορικός δεν προσελκύει τον αναγνώστη...

Rodia είπε...

ΣΜΠΛΡ: ..και.. ΠόΤΕ συνέβησαν όλα αυτά..

undercover gpr είπε...

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει και λίγο πιο κάτω .

Αν ψάξεις πιο κάτω υπάρχει κι άλλη ανάρτηση με αυτά που ζητάς .

Ο τίτλος δεν είναι δικός μου είναι λόγια αυτών που μου ζήτησαν να το αναρτήσω .

Την επιστολή αυτή και της άλλης ανάρτησης την έστειλαν παντού . Εγώ απλά προσπαθώ να το γνωστοποιήσω για να κινητοποιηθεί κάποιος ρε παιδί μου .

Δεν είμαι από εκεί εγώ . είναι όμως πολύ κοντινό μου πρόσωπο.

Ελεγμένα όλα .

Όσο για το τίτλο δεν κάνω διαφήμιση γράφω την κραυγή ενός πολίτη που προσπάθησε να κάνει κάτι και έφαγε τα μούτρα του όπως πάντα σ αυτή τη χώρα .

JustAnotherGoneOff είπε...

Αλήθεια, τι είναι ακριβώς είναι αυτά τα εμετικά κατασκευάσματα;

undercover gpr είπε...

Αυτά φίλε λέγονται μπλόκια !!!

Και χρησιμοποιούνται για κατασκευή λιμανιών .

Ανώνυμος είπε...

Το συμπερασμα ειναι απλο.Οσο κρυβεται ο "πολιτισμενος" κοσμος πισω απο βαρυγδουπες εννοιες οπως "φιλελευθερισμος","δημοκρατια","ελευθερια"κτλ.
χωρις την ουσια τους,τοτε στην ουσια θα επικρατει ο νομος της ζουγκλας.Δηλαδη ο νομος του ισχυροτερου.Ωπερ μεθερμηνευομενο εστι:θα παραβιαζω τα δικαιωματα σας, θα κανω καταχρηση της εξουσιας μου και θα σας αρεσει,αφου τα κανω αυτα με αισθημα
"δημοκρατιας",αφου μπορω :)

undercover gpr είπε...

οπότε τι προτείνεις φίλε ?

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοεις εμενα, greekplitikalreview, ανοιγεις μεγαλη συζητηση ;) Σε γενικες γραμμες λοιπον.Ειπα οτι υπαρχουν εννοιες που "παπαγαλιζονται"
εχοντας απομακρυνθει απο την ουσια τους.ΟΥΣΙΑ λοιπον.Ας μαθουμε τι ειναι δημοκρατια, πολιτισμος,ελευθερια(στα πλαισια ενος κρατους).Ας καταλαβουμε πως ειμαστε μερος ενος κοινωνικου συνολου αρρηκτα συνδεδεμενου ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ.Ας ειναι τελος η αντιδραση αναλογη της δρασης.Εκαναν ασχημα οι κατοικοι (της βουλιαγμενης νομιζω)οταν ξηλωσαν με την βια τις εγκαταστασεις ιδιωτικης επιχειρησης που εμποδιζε την προσβαση στην παραλια??θα μου πεις ΒΙΑ κακο πραγμα,βαρβαρο.Συμφωνω...Ειχαν αλλη λυση τους υπολογισε κανεις??Παιδια η ιστορια διδασκει.Μας εχει διδαξει οτι η διαφθορα και η συντηρηση(ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΚΟΜΜΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ)πανε απο "πανω" προς τα "κατω" η αλλαγη ακολουθει τον αντιθετο δρομο.Το κρατος ειμαστε ΕΜΕΙΣ στην ουσια.ΔΗΜΟ-κρατια.Αυτα τα ολιγα και συγγνωμη αν καταχραστηκα τον χωρο των σχολιων :)

Rodia είπε...

Αν είχα ένα φίλο εργολάβο, θα σήκωνα τα μπλόκια από εκεί και θα τα τοποθετούσα (νύχτα) έξω από το Δημαρχείο ή έξω από το σπίτι εκείνου που τα τοποθέτησε κι έφραξε την παραλία. Δυστυχώς όμως δεν έχω πλέον, είναι καιρός που έχω αφήσει το επάγγελμα...
(ψάξτε το)

J95 είπε...

δεν είναι η τελική-τελική εικόνα, μένει να καεί το δάσος και να χτιστεί γήπεδο γκολφ.

undercover gpr είπε...

Καλημέρα παιδιά , άργησα λίγο σήμερα.

Αγαπητή/έ rodia μακάρι να μπορούσαν να τα πάρουν (αν και έχει κόστος) με έναν εργολάβο αλλά τότε θα υπήρχε κίνδυνος μήνυσης για γθορά ξένης περιουσίας (το έγραψα και στο buzz)

j95 φοβάμαι ότι έχεις δίκιο αν και τα μπλόκια προορίζονται για λιμενοβραχίονα (αν δεν κάνω λάθος)

tyrion ναι εσένα εννοούσα και όντως είναι μεγάλη συζήτηση και θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που λες αλλά βαρέθηκα απλά να καταγράφω . Αυτό το κάνουν οι τηλεπολιτικοί . Πλέον θέλω προτάσεις για δράση .

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω με τον J95. Greekpoliticalreview Οι πολιτικαντηδες δεν καταγραφουν.Διαγραφουν,παραγραφουν,διαστρεφουν
Αλλα ΔΕΝ καταγραφουν αυτα που πραγματικα συμβαινουν.Μην ξεχνιόμαστε,αυτο ειναι το προβλημα μαζι τους.Οσο για την θεωρια και τα λογια,μου θυμιζεις την φραση: "Oι φιλοσοφοι περιγραφουν τον κοσμο.Σκοπος ειναι να τον αλλαξουμε"Κ.ΜΑΡΞ.θα συμφωνησω μαζι σου λοιπον,ως ενα σημειο oμως...Βλεπεις χωρις μια στερεη ιδεολογικη βαση,χωρις την ουσιαστικα δημοκρατικη διαδικασια του διαλογου,τοτε καθε πραξη υποβιβαζεται αυτοματα σε κατι εφημερο,σπασμοδικο.Ευχαριστω που με ανεχεσαι :)

undercover gpr είπε...

Άρα ξεκινάμε από την παιδεία . Τις αρχές , τις αξίες τη μόρφωση κτλ .

Μετά πάμε στην ενεργή ενσωμάτωση των πολιτών στα κοινά .

Μετά πάμε στη κοινή διαμόρφωση θέσεων μέσω διαλόγου .

Και τέλος στη πράξη των θέσεων .

Πως οργανώνεται αυτό ? Με ΓΣΕΕ,ΠΑΜΕ με ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ,ΚΚΕ με τοπικές μικρο επιτροπές με τι ?

Καταγραφή εννοούσα π.χ για την ακρίβεια που όλοι την καταγράφουν και κανείς δεν δρα .

Και προς θεού φίλε δεν σε ανέχομαι .Έχω υποχρέωση να σ ακούσω και να λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν αυτά που λες . Ο πρώτος λόγος που το χω το μπλογκ είναι ο διάλογος (άσχετα αν βαριούνται οι περισσότεροι να γράφουν)και μέσω του διαλόγου αποκτώ άποψη . Δεν υπάρχουν δογματισμοί εδώ . Τις περισσότερες φορές σίγουρα κάπου θα είμαι λάθος και θα βοηθηθώ (από σενα κι όλους τους υπόλοιπους) από εδώ να το καταλάβω .

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνουμε απολυτα και εχεις κερδισει την ειλικρινη μου εκτιμηση, με οσα αναφερεις στην αρχη και στο τελος του σχολιου σου.Η μεση με προβληματιζει...ΓΣΕΕ,ΠΑΜΕ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ;;Τοσα
αρχικα που περιγραφουν ΕΝΑ πραγμα.Ανθρωπους που δεν ψαχνουν να παρουν ευθυνες,να αναλαβουν δραση,αλλα να ΑΡΠΑΞΟΥΝ θεσεις εξουσιας με οτι αυτο συνεπαγεται.Οι λιγοι ρομαντικοι που υπαρχουν στις ταξεις των εν λογω οργανωσεων,συντομα βλεπουν πως ειναι σαν τα υγειη κυτταρα που υπαρχουν σε ενα καρκίνωμα,συντομα ενσωματώνονται σε αυτο.Γιατι νομιζεις πως εχει τρομαξει τοσους το φαινομενο των ΒLOGS διεθνως??Απλα γιατι για πρωτη φορα μετα απο χρονια,οι πολιτες μαζευονται και λενε την αποψη τους με ενα τροπο δημοκρατικο ανοθευτο χωρις παρασιτα!!Και οχι μονο αυτο αλλα οργανώνουν και τροπους δρασης που προκαλουν αισθηση και αφυπνιζουν συνειδησεις.Σαν την Εκκλησια του Δημου.Πανευρωπαικα παρατηρειτε μια αποστροφη των νεων αλλα και μεγαλυτερων για τα μικροκομματικα συμφεροντα και η συσπειρωση τους γυρω απο τετοιες "διαδυκτιακες" κοινοτητες αλλα και ,σοβαρους,ανεξαρτητους οργανισμους,ομαδες κτλ.Αισιοδοξος θα πεις...Οχι,απλα λεω τι συμβαινει.Κλεινοντας,εγω δεν βαριεμαι να γραψω[ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ;)] ,δεν φοβαμαι να κανω λαθη,ακομα και να συγκρουστω(με την εννοια της πληρους διαστασης αποψεων).θελω να μαθω,να ωριμασω και ουχι να σαπισω.Αυτα τα ολιγα!!!Τα λεμε σε καποιο αλλο αρθρο(αν δεν με βαρεθεις :)

Υ.Γ.δεν θα ηταν καλο να ανεβασεις κανα αρθρο για το '68.Συμπληρωθηκαν 40 χρονια...Να πει καθενας την αποψη του κτλ.

undercover gpr είπε...

Καλά το "ΠΑΣΟΚ,ΓΣΕΕ,ΝΔ,ΠΑΜΕ" ήταν δεικτικό ότι με αυτά δε πάμε πουθενά εννοείται .