14/5/08

Ελληνας, ο αυτοκίνητος .

Είδωλο υλικού πολιτισμού, λατρεμένο από τους νεοέλληνες, οι οποίοι ανέπτυξαν μαζί του σχέση κεκτημένης ταχύτητας, ασχέτως εάν αυτή καταλήγει σε προβληματισμό, συγκρούσεις ταυτότητας και ριψοκίνδυνες απολαύσεις. Κατά τον Ζαν Τοντ, διευθυντή της Ferrari: «Το αυτοκίνητο είναι σαν την ερωμένη. Σου κλέβει πολύ χρόνο». Ο Λάκης Λαζόπουλος έλεγε πρότινος ότι «είναι η ιδιωτική κινητή ψυχιατρική μονάδα του καθενός από εμάς».

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι η αγορά αυτοκινήτων εξακολουθεί να έχει δυναμισμό και ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να, επιδεικνύουν λατρεία προς το Ι.Χ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το φρενήρη, ακόμη, ρυθμό με τον οποίο κινούνται τα καταναλωτικά δάνεια για την αγορά αυτοκινήτου. Εκατόν σαράντα χιλιάδες αυτοκίνητα (για την ακρίβεια 139.373) πωλήθηκαν -κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2008.

Στατιστικές φανερώνουν ότι οι πλουσιότερες χώρες έχουν φτάσει στα μέγιστα επίπεδα δείκτη ιδιοκτησίας και παρουσιάζουν μικρή περαιτέρω αύξηση, ενώ οι οικονομικά αναπτυσσόμενες χώρες της Ε.Ε. συνδυάζουν την οικονομική ανάπτυξη με σημαντική αύξηση του δείκτη, που όμως υπολείπεται ακόμα των πρώτων.
Η χώρα μας προσεγγίζει περισσότερο τα χαρακτηριστικά των δεύτερων χωρών, με σημαντική αύξηση του δείκτη ιδιοκτησίας Ι.Χ., με τις συνέπειες που ζούμε όλοι καθημερινά, ιδίως στα αστικά κέντρα.
Πηγή : Ελευθεροτυπία

Σχόλιο greekpoliticalreview
: Όταν λείπει το πνεύμα και η γνώση οι άνθρωποι επιζητούν αλλιώς την επιβεβαίωση . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: