29/5/08

Please όχι άλλη διάδοση της δυτικής δημοκρατίας .

Σχεδόν 18.000 άνθρωποι κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν δικαστεί, επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία.
Οι περισσότεροι κρατούνται σε πολύ κακές συνθήκες, υφίστανται ωμή, απάνθρωπη μεταχείριση, ενώ εκατοντάδες υποφέρουν από ασθένειες όπως φυματίωση και δερματικές νόσοι.
Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο αιγύπτιο κρατούμενο, 280 κρατούμενοι στη φυλακή του Μποργκ αλ-Αραμπ, κοντά στην Αλεξάνδρεια, άρχισαν απεργία πείνας για την κράτησή τους στη φυλακή, παρά τις επανειλημμένες δικαστικές αποφάσεις για την απελευθέρωσή τους.
Η Αίγυπτος παρέτεινε για δύο χρόνια την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει τα τελευταία 27 χρόνια. Ο αιγυπτιακός νόμος έκτακτης ανάγκης εξουσιοδοτεί την εκτελεστική εξουσία να διατάσσει παρατεταμένη διοικητική κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγορίας, ή δίκη για οποιοδήποτε πρόσωπο αντιπροσωπεύει "κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια τάξη", ακόμη κι αν αυτό έχει εκτίσει την ποινή του.
Στο πλαίσιο αυτό, ο νόμος εκχωρεί στο υπουργείο Εσωτερικών το προαιρετικό δικαίωμα να διατηρεί στη φυλακή κάθε πρόσωπο που οι αρχές κρίνουν ως ύποπτο.
Η απόφαση αυτή καταδικάστηκε ως αντισυνταγματική από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Σχόλιο greekpoliticakreview : Αυτή είναι η διάδοση της "δημοκρατίας" που ευαγγελίζονται οι υπερδυνάμεις και οι σύμμαχοί τους . Όπως είπε κι ο Μαχμπουμπανί :

"please όχι άλλη διάδοση της δημοκρατίας"


Πηγή : Σκάι


Δεν υπάρχουν σχόλια: