28/5/08

Ακούτε ρε ? Μέχρι κι ο Σαρκοζύ υποχωρεί στη πίεση του λαού

Με "ρελάνς" σε δύο μέτωπα απαντά ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στη μείωση των εισοδημάτων των γάλλων αλλά και στην συνεχιζόμενη πτώση της δημοτικότητας του.
Νομοσχέδιο προβλέπει την αναδιανομή τμήματος των κερδών των επιχειρήσεων στους εργαζομένους.
Ο γάλλος πρόεδρος στοχεύει στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης που μειώθηκε αισθητά εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού.
Όσο για τις επιχειρήσεις, καλούνται να προχωρήσουν σε συμφωνίες με τους εργαζομένους για την εφαρμογή του μέτρου.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί "όσες επιχειρήσεις δεν σεβαστούν αυτό το μέτρο θα δουν τις εκπτώσεις φόρων να περικόπτονται κατά 10%. Οι φορο-ελαφρύνσεις στοιχίζουν κάθε χρόνο 21δισεκατομμύρια ευρώ. Το κράτος έχει κάθε δικαίωμα να έχει άποψη και να λαμβάνει μέτρα".
Την ίδια ώρα, επιφυλακτικά είναι τα συνδικάτα που επιμένουν στις κλασσικές μεθόδους μισθολογικών αυξήσεων μέσω ενιαίων συλλογικών συμβάσεων.
Όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων "το μέτρο αφορά τις επιχειρήσεις που σημειώνουν κέρδη, σε αντίθετη περίπτωση αντί για αύξηση θα έχουμε περαιτέρω συρρίκνωση
των εισοδημάτων".
Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε την ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων που πλήττονται ιδιαίτερα από το ράλι των τιμών του πετρελαίου.
Έσοδα που προέκυψαν από το ΦΠΑ στα καύσιμα θα διατεθούν στους γάλλους με χαμηλότερα εισοδήματα.
Να σημειωθεί ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2008, η άνοδος του πετρελαίου απέφερε πρόσθετα έσοδα ύψους 170 εκατομμύρια ευρώ.


Σχόλιο greekpoliticalreview : Αναδιανομή του πλούτου προσπαθεί να επιδείξει ο Νικολά-λακης . Παπαριές θα μου πείτε , ψίχουλα ,αλλά άμα τα έκανε αυτά ο Κωστάκης εδώ θα τον είχαν για καινούργιο Ανδρέα . Θα έβγαζαν και σύνθημα "Αλογοσκούφη δώστα όλα" εκ του "Τσοβόλα δώστα όλα".

Ερώτηση : Ο δικός μας ΦΠΑ πόσα δίνει στην κυβέρνηση από το πετρέλαιο ?
Οι γάλλοι δηλώνουν ότι το κράτος έχει κάθε δικαίωμα να έχει άποψη και να λαμβάνει μέτρα . Εμείς γιατί δεν μπορούμε να λάβουμε μέτρα ?

Οι χαζομάρες της κυβέρνησης ότι τάχα μου δεν μπορούν να ελέγξουν
την ακρίβεια είναι Ψ-Ε-Μ-Α . Η πολιτική βούληση είναι που λείπει . Τελεία και παύλα .

Update : Το έγραψε ο xoriatis στο blog του anakata-xoriatis.blogspot.com και το παραθέτω .

"Θα μπορούσαν να κάνουν την φοροδιαφυγή κακούργημα και επιπλέον να φορολογήσουν τα υπερβολικά κέρδη, όπως το πάνω από 20% ας πούμε με έναν φορολογικό συντελεστή κλιμακούμενο, μέχρι και 80%, ή να φορολογήσουν με μειούμενους συντελεστές τα μικρότερα του 20% κέρδη, με φόρο-μπόνους."

Αυτά τα γράφει ένας blogger . Τι χρειάζεται η κυβέρνηση για να πράξει υπέρ των πολιτών της ? Μαθήματα οικονομίας ? Να τους τα κάνουμε αν χρειάζεται . Μη φοβάσαι Αλογοσκούφη εμείς δεν θέλουμε καρέκλες (δεν θα στη φάμε) δυο τρία μαθηματάκια ιδιαίτερο θα σου κάνουμε και θα γίνεις ξεφτέρι . Εμείς ισονομία με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες θέλουμε και λίγο φαγάκι παραπάνω για τους πεινασμένους μας .

Πηγή : Σκαι , anakat-xoriatis

Δεν υπάρχουν σχόλια: