29/5/08

Αποκαλύψεις για τον πλανη-βλάκα-τάρχη !

Σε αποκαλύψεις-ράπισμα για τα ενδότερα της κυβέρνησης Μπους προχώρησε ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛέλαν, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου Του (το οποίο βρίθει από καυστικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου και των συνεργατών του) φέρνει στο φως το παρασκήνιο μιας πολυτάραχης περιόδου που εκτυλίσσεται από την εποχή της προετοιμασίας του πολέμου στο Ιράκ μέχρι την καταστροφή της Νέας Ορλεάνης από τον τυφώνα Κατρίνα.

* Κατηγορεί ευθέως τον Μπους ότι βασίστηκε σε μια επιθετική «πολιτική προπαγάνδα» για να «πουλήσει» τον πόλεμο στο Ιράκ («ο οποίος δεν χρειαζόταν», παραδέχεται), ότι «ξέφυγε τρομερά από την πορεία» και ότι δεν ήταν «ανοιχτός και ευθύς»

* Υποστηρίζει ότι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στον Λευκό Οίκο ήταν πολύ επιεικείς με την κυβέρνηση Μπους πριν ξεκινήσει ο πόλεμος.

* Αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος στον τυφώνα Κατρίνα ξόδεψε μια ολόκληρη εβδομάδα στο να «αρνείται τα πάντα», αποκαλώντας την περίοδο εκείνη ως την πιο καταστροφική περίοδο της κυβέρνησης Μπους.

* Παραδέχεται ότι κάποιοι από τους δικούς του ισχυρισμούς, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, είχαν σκοπό να «παραπληροφορήσουν» την κοινή γνώμη.

* Ισχυρίζεται ότι οι στενοί συνεργάτες του προέδρου Μπους -ο σύμβουλος Καρλ Ρόουβ και ο βοηθός προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Λιούις «Σκούτερ» Λίμπι- τον παραπλάνησαν αναφορικά με τον ρόλο τους στην αποκάλυψη της ταυτότητας της πρώην πράκτορος της CIA, Βάλερι Πλέιμ.

Πιστός συνεργάτης...

Ο 40χρονος ΜακΛέλαν διετέλεσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (η εκπρόσωπός του, Ντάνα Περίνο, σχολιάζοντας τα οσά γράφονται είπε χθες απλώς ότι «ο ΜακΛέλαν είναι δυσαρεστημένος από την εμπειρία του στον Λευκό Οίκο» και ότι όλοι τους εξεπλάγησαν) από το 2003-2006 και υπήρξε ένας από τους πρώτους και τους πιο πιστούς συνεργάτες του προέδρου Μπους. Στα απομνημονεύματά του, όπου οι τόνοι είναι ιδιαίτερα -και ασυνήθιστα για το χαρακτήρα του- αιχμηροί, ο πρόεδρος Μπους περιγράφεται ως «έξυπνος», «γλυκός», «με πολιτικές ικανότητες», αλλά απρόθυμος να παραδεχθεί τα λάθη του και επιρρεπής στη δημαγωγία. *

Σχόλιο greekpoliticalreview :
Πείτε κάποιος σ αυτόν τον ΜακΛέλαν ότι γράφοντας ένα βιβλίο και λέγοντας λίγα απ τα χιλιάδες τραγικά που έκανε αυτός και η κυβέρνησή του δεν σημαίνει ότι έγινε και άνθρωπος .

Α ρε πουτάνα υστεροφημία τι κάνεις για να σε ονειρεύονται κάτι καθάρματα .


Πηγή : Enet.gr (του Θανάση Τσίτσα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: