27/5/08

Α ρε Ελλάδα με τα ωραία σου !! Πως το λεγε ο Κελαηδόνης ? Σε λίγο θα μας πούνε και μαλάκες ? ? ?


Καλά αυτό που έγινε στο Ελληνικό χθες το πήρατε χαμπάρι ?

Μιλάμε μόνο στην Ελλάδα τέτοια ! ! !

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

Πολίτες και εθελοντές πήγαν χθες να καθαρίσουν την παραλία Ελληνικού από μπάζα , σκουπίδια και ότι άλλο είχαν πετάξει νυχτερινά μαγαζιά και μια πίστα go kart της περιοχής .

Μέχρις εδώ καλά ! Η συνέχεια άκρως Ελληνική !

Με το που έφτασαν τους περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες "αγανακτισμένοι" εργαζόμενοι(?) των παράνομων επιχειρήσεων , Ματ και δικηγόροι με έτοιμες (συνταγμένες) μηνύσεις προς όλους !

Τι είχε λοιπόν συμβεί ?

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση της πλαζ στο Ελληνικό, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης έδωσε το σύνθημα για περιφρούρηση της παραλίας «που κατακτήθηκε με τους δικούς μας αγώνες», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι παίζει τον Πόντιο Πιλάτο και δεν βοηθά τον δήμο να φέρει ένα νοικοκύρεμα, παρά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εντοπίζει τις παρανομίες.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει αποφανθεί από πέρυσι ότι είναι παράνομη η προ 14 ετών μίσθωση των 40 στρεμμάτων για τη λειτουργία πίστας καρτ και νυχτερινού κέντρου (επιχειρηματίας Α. Νικολούζος), αλλά και η παραχώρηση του διπλανού αιγιαλού στον όμιλο Ρέστη.

Έτσι λοιπόν οι δικηγόροι του κ.Ρέστη απειλούσαν από νωρίς με μηνύσεις .

Τι είδους ήταν οι απειλές ?

Μήνυση για την τοποθέτηση άμμου χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και δύο πινακίδων χωρίς πολεοδομική άδεια!!!!!!!

Απείλησαν να μηνύσουν τον επικεφαλής της Αστυνομίας επειδή δεν συλλαμβάνει επ' αυτοφώρω εργαζομένους που διαπράττουν το αδίκημα της εργασίας σε ημέρα αργίας (Κυριακή)!!!!

Όταν οι εθελοντές ζήτησαν άδεια από τα Ματ να ξεκινήσουν να μαζεύουν οι αστυνομικοί τους έδειξαν παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Πούλιου, που τους καθιστούσε υπεύθυνους σε περίπτωση φθοράς ξένης περιουσίας .

Της παράνομης περιουσίας . . .

Η συνέχεια γνωστή φαντάζομαι . Έφαγε ξύλο ένας καθηγητής πανεπιστημίου από έναν (??) εργαζόμενο-σερβιτόρο-μπράβο "κομμούνια" να φωνάζουν οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι και άλλα πολλά γραφικά και αστεία . . .

Ελλάδα 27 Μαίου 2008 . . .

Update : Χίλια συγνώμη στον κύριο Μηλιώκα που του έκλεψα το τραγούδι και το έδωσα στον Κελαηδόνη . Αναγνώστης με διόρθωσε .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Του Μηλιώκα είναι το τραγούδι που αναφέρεται στον τίτλο .

Μεταχειρισμένη Τυρόπιτα είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΔΕΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΦΟΡΩΝ BLOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ).
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΘΕΙ (ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΤΕΛΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΩΣ ΤΟ 85-95% ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Η’ ΜΕΤΟΧΟΙ (ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ) ΣΕ ΜΟΥΖΟΥΚΟΧΩΡΟΥΣ.
ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΜΠΑΖΩΜΑ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΗΜΙΓΥΜΝΑ ΞΕΚΟΛΑΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΚΑΔΕΝΟ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΩΝ, ΕΞΩΔΙΚΑ-ΜΗΝΗΣΕΙΣ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΜΠΡΑΒΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΚΤΟΞΕΥΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…
ΑΠ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ… Η΄ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ Η’ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. (TO EXOYME ΔΕΙ, ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ) ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΜΟΥΜΕΝΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΥ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΧΘΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ-ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ www.narkissoi.blogspot.com

undercover gpr είπε...

Ωραία , συμφωνώ ότι πρέπει επιτέλους από την καταγραφή να περάσουμε στην πράξη-δράση .

Το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς που γράφει ο ισόβιος :
"Αν σκοτώσουμε τον κοιμούμενο πέτρινο βασιλιά που όλοι μας κρύβουμε και πιστέψουμε στον τερματισμό του τηλεοπτικά εκλεπτυσμένου εφησυχασμού μας"

Το δεύτερο πρόβλημα στη κοινότητα αυτή των blogs είναι ότι δεν μπορεί να αυτό-οργανωθεί .
Πρωτίστως πρέπει να οργανωθεί κάπως αυτή η κοινότητα και μετά να δράσει . Αν δεν οργανωθεί το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό όπως αποδείχτηκε με την υπόθεση Αμαλία και πυρκαγιών .

Οπότε αυτό που προτείνω εγώ είναι να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια εύρεσης τρόπου αυτό-οργάνωσης πρώτα και μετά να δράσουμε .

Το παράδειγμα του ποστ μας μαθαίνει ότι ακόμα και κομματικοποιημένη προσπάθεια να γίνει μάλλον θα πέσει στο κενό οπότε δε μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι αν δεν είναι οργανωμένο και μαζικό .

Εδώ τα μπουκοτάζ που προτείνονται από διάφορα blogs χλευάζονται από τα περισσότερα . Χαρακτηριστικά ο πολεμιστής (greek-warrior.blogspot) που πρότεινε μπουκοτάζ στο γάλα έχει στήριξη μόνο από 28 άλλα μπλογκς !!!!! Δηλαδή στα 150.000 μόνο 28 το στήριξαν .

Θέλει πολλή δουλειά τέτοια πρωτοβουλία . Εγώ πάντως είμαι μέσα στις προτάσεις που τυχών γίνουν .