22/5/08

Οι Ελληνες απέχουν από τα κοινά . Μετά θα φταίει ο Χατζηπετρής ! !

Μακριά από τις κοινωνικές οργανώσεις ζει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και ιδιαίτερα οι νέοι και οι φτωχοί. Απειροελάχιστη είναι η συμμετοχή στα πολιτικά κόμματα, στα εργατικά σωματεία, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και στις ψυχαγωγικές ομάδες και στις φιλανθρωπικές οργανώσεις.Υψηλότερη εμφανίζεται η συμμετοχή σε θρησκευτικές ή εκκλησιαστικές οργανώσεις. Σύμφωνα με έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας, η συμμετοχή πολιτών σε διάφορες δραστηριότητες οργανώσεων κυμαίνεται από 5% μέχρι 8% και μόνο στις θρησκευτικές οργανώσεις φτάνει σε 29,1%.

Συγκεκριμένα:
* Η συμμετοχή του φτωχού πληθυσμού σε πολιτικά κόμματα, συνδικάτα είναι 2,3% και των μη φτωχών είναι 5,7%.
* Στις επαγγελματικές οργανώσεις (δικηγορικός, ιατρικός σύλλογος, επιμελητήρια κ.ά.) η συμμετοχή των φτωχών είναι 2,3% και των μη φτωχών 6,9%.
* Στις θρησκευτικές ή εκκλησιαστικές οργανώσεις η συμμετοχή των φτωχών είναι 31,5% και των μη φτωχών 28,5%.
* Στις ψυχαγωγικές ομάδες η συμμετοχή των φτωχών είναι 4,8% και των μη φτωχών 9,1%.

Η έρευνα αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης κατά το έτος 2006 και διενεργήθηκε σε δείγμα 5.700 νοικοκυριών και σε 12.151 μέλη. *
Πηγή : Enet.gr

Σχόλιο greekpoliticalreview : Μετά μην αρχίσετε πάλι τη γκρίνια κύριοι Νεοέλληνες . . . Οκ το καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει προβλήματα , υποχρεώσεις και..και..και αλλά το να μην κάνεις τίποτα φίλε μου είναι σαν να φταις εσύ για τη μιζέρια μας . Ενεργοποιηθείτε ή μάλλον καλύτερα ενεργείστε !!! Δράση - αντίδραση if you know what i mean . . .

2 σχόλια:

samurai είπε...

Ενδιαφέοντα τα στατιστικά στοιχεία.
Πιο ενδιαφέρον ειναι οτι η μεγαλυτερη συμμετοχή των φτωχων ειναι σε εκκλησιαστικες οργανώσεις.
Βεβαία ο κόσμος έχει σαν άλλοθι το βιωμα των ξεπουλημένων αγώνων παλαιοτερων δεκατιων ή την μη -πραγματωση των ονειρων (ή καλύτερα των ονειρώξεων που ετρεφε την εποχη του μεγάλου πΑΣΟΚ του Α. Παπανδρεου)
Απο την άλλη αυτή η απαογοητευση παλιοτερων γενιών έχει περασει και στους νεους που τους ακουω να παπαγαλιζουν "ολοι ιδιοι ειναι, μας πουλήσανε τους αγωνες μας" κτλ. και οτα τους ρωτάς ποιους αγώνες δικους σου έχουν πολήσει; αφου εσυ δεν αγωνίστηκες πποτε για κατι; σου απαντουν το 81 ομως το πασοκ...
ο εληηνας γκρινιαζει όλημε ρα(διακιολογημενα0για μισθους, συνταξεις, ακρίβεια αλλα αρνειτε να αγωνιστει...ισως γιατι βαριεται.
τον τελευταιο καιρο αρχιζει να αλλαζει κατι (αλλα οταν μιλαμε για τους φτωχους τα πραματα αλλαζουν υπερβολικα αργα-ειναι κατι σαν ιστορικος νομος αυτο), παραδειγμα αποτελει η μεγαλη συμμετοχη νέων στα συλλαλητηρια που γιναν εναντια στο ασφαλιστικο νομοσχεδιο.
θα δουμε
για την ωρα κωλοβαραμε γενικως
ισως φταιει και το πως λειτουργουν οι σδυνδφικαλιστικες οργανωσεις.
ειδικα αν εισαι σε ενα χωρο εργασιας με συμβαση και δεις πως λειτουργουν οι συνδικαλιστες φρικαιρνεις
παλευουν μονο για τα διακιωματα των μονιμων, θεωρουν τους συμβασιουχους ζωα, και αν μια λυση να αυξησουν την δυναμη τους τα συνδικατα θα ηταν αν γινουν οι συμβασιουχοι μονιμοι, παρ ολα αυτα δε το κυνηγανε γιατι θα χαλασουν και τισ καλες σχεσεισ τουσ με τουσ προισταμενους
Υπαρχει η αναγκη για ννες οργανώσεις συνδικαλιστικες κλπ που θα λειτουργουνε με διαοφρετικο τροπο απο τισ υπαρχουσεσ έτσι ωστε να προσελκυουν τον νεο κοσμο.
οι ηδη υτπαρχουσεσ συνδικαλιστικες οργανωσεισ το καλυτερο που εχουν να κανουν(αν θελουν να προσφεορυνσ την κοινωνια και στουσ εργατες) ειναι να παρουν φορα ολα τα μελη τουσ κια να πεσουν στην θαλασσα
γινομαι κακοσ
για τι ειμαι φτωχοσ

undercover gpr είπε...

Μεγάλη κουβέντα είπες φίλε μου .

Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Α

Όσο υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση άλλο τόσο είναι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις .

Αποτύχατε κύριοι συνδικαλιστές και τώρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας εμείς πάλι .

Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχω καμία σχέση με τομείς που δουλεύουν με συλλογικές συμβάσεις (μάλλον ευτυχώς) μπορώ όμως να διακρίνω την υποκρισία των μεγαλοσυνδικαλιστών από χιλιόμετρα .

Μεγάλη κουβέντα είπες φίλε .