30/4/08

Εθνικισμός-Φασισμός-Λαικισμός-Παγκοσμιοποίηση

Να λοιπόν που η ρήση "η Ιστορία κύκλους κάνει" γίνεται και πράξη στις μέρες μας .

Νεοφασίστα έβγαλαν οι Ρωμαίοι πολίτες για δήμαρχό τους !
Εδώ παιδιά τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα . Η παγκοσμιοποίηση έρχεται ο φασισμός-εθνικισμός βρίσκει το αποκούμπι του και δένουν όλα στάλα στάλα για να κλείσει ο κύκλος .

Η παγκοσμιοποίηση προκαλεί εξελίξεις τις οποίες θα μπορούμε να κρίνουμε σε πολλά χρόνια από τώρα αλλά τα σημάδια που φέρνουν τον φασισμό δίπλα σου δε μπορείς να τα παραβλέψεις.
Οι Ιταλοί είναι περίεργοι σ αυτά . Λαός με τεράστια ιστορία στην Αριστερά αλλά και με έναν κλόουν που τον έκαναν ηγέτη τους (Μουσολίνι) και τους πήρε όλους στο κεφάλι του .

Η παγκοσμιοποίηση προκαλεί αλλαγές στη καθημερινή ζωή των πολιτών του κόσμου με μαθηματική ακρίβεια αλλά τις παρατηρούμε αρκετό καιρό μετά .
Η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα φαινόμενο που κυοφορεί κινδύνους σε κοινωνίες που δεν είναι έτοιμες να την δεχτούν . Και λέω κυοφορεί γιατί δεν θέλω να παραδεχτώ ότι έχει ξεκινήσει ήδη το παιχνίδι του ιστορικού κύκλου .
Χώρες προοδευτικές (εννοώντας τους πολίτες) και φιλελεύθερες κλείνονται στο άνοιγμα της υδρογείου όλο και περισσότερο .

Πείτε μου τώρα σας θυμίζει τίποτα η ιστορική συγκυρία ? : μισός πλανήτης υποσιτίζεται , ενέργεια γιοκ , και ένα κύμα συντηριτισμού έτσι για κερασάκι .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί η Ιστορία, ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει η κατάσταση. Το κυριώτερο, ας κάνουμε κάτι να αλλάξει η κατάσταση. Good job και καλή συνέχεια.