14/4/08

Τελικά θα έχουμε ελεύθερη αγορά όπως μας τα χει πρήξει η Ν.Δ ?

Ντόρος πολύς για τη κίνηση Βγενόπουλου να μηνύσει συμβολικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το τηλε STAR .

Μετά την οργανωμένη επίθεση από πολιτικά , εκδοτικά , τηλεοπτικά και επιχειρηματικά κατεστημένα...

...ήρθε η ώρα να τον κρίνουμε εν ψυχρό ... γιατί το εν θερμό πολλά κακά εχει προσφέρει .

Η κυβέρνηση έκανε νόμο εξαιτίας του (με ισχύ πριν από την ψήφισή του από τη Βουλή!) επειδή αγόρασε το 20% του ΟΤΕ. Και τώρα, λίγους μήνες αργότερα, σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι είναι κάτι μεταξύ πράκτορα της κυβερνητικής παράταξης και απατεώνα, επειδή… απλά πούλησε το μερίδιο στον ΟΤΕ (προσοχή το δικαίωμα συνδιοίκησης το δίνει η ΝΔ κι όχι η MIG) .

Έκανε τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίων που έγινε ποτέ στη χώρα μας, κυρίως με την εισαγωγή ξένων κεφαλαίων. Μέγα σκάνδαλο για μέρος του επιχειρηματικού κατεστημένου.

Στη συνέχεια έφτιαξε τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας. Δεύτερο σκάνδαλο για το επιχειρηματικό κατεστημένο.

Τόλμησε χωρίς να πάρει… άδεια απ τη μαμά κυβέρνηση να αγοράσει σεβαστό ποσοστό του ΟΤΕ. Κι έσπασε ένα μεγάλο… «ταμπού», για να βρει όμως λίαν συντόμως… μιμητές στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (βλ.EUROBANK με πρόσφατη αγορά του 6% του Τ.Τ) . Λίαν επικίνδυνη ατραπός για το πολιτικό κατεστημένο.

Είπε το αυτονόητο: «Ουδείς δικαιούται να μας αποκαλεί απατεώνες ανενόχλητος και χωρίς κανένα στοιχείο», επικαλούμενος στην ουσία μια αρχή της ευνομούμενης λειτουργούσας Δημοκρατίας. Η οποία προϋποθέτει, παρότι μάλλον κοντεύουμε να το ξεχάσουμε, ότι ΟΛΟΙ είναι ίσοι απέναντι στους νόμους.

Συμπέρασμα: Το να λες κάποιον δημοσίως αεριτζή και απατεώνα, χωρίς να έχεις οποιοδήποτε στοιχείο, για μας τους κοινούς θνητούς αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία στην περίπτωση μάλιστα που αφορά σε ανώνυμες εταιρίες σχεδόν πάντα καταλήγει στα δικαστήρια.

Αν όμως το ίδιο λεχθεί από στόμα πολιτικού, αυτόματα καθίσταται… «πολιτικός λόγος», σοβαρή αντιπολιτευτική κριτική (!) άνευ συνεπειών και κυρώσεων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα ουδείς πολιτικός ή άλλος είπε στα media: "Εμείς έχουμε στοιχεία και θα πάμε στο δικαστήριο".

Τελικά αυτή η (μόνο) ελληνικού τύπου φιλελεύθερη καπιταλιστική σύγχρονη και προοδευτική οικονομία της ΝΔ είναι κοινωνική και δίκαια . . . ! ! !

Πηγή : Χαμαιλέων (euro2day)

Δεν υπάρχουν σχόλια: