19/4/08

Φραουλοχώραφα και νέα φόρμα εργοδοσίας

Πολύς ντόρος έχει γίνει για τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες-εργάτες στα φραουλοχώραφα της Ηλείας . Μάλιστα οι άνθρωποι έκαναν και διαδήλωση ζητώντας το αστρονομικό ποσό των 30 ευρώ μεροκάματο !
Η παρέμβαση γίνεται για να δείξω την υποκρισία που δέρνει τους κυβερνήτες και τα κανάλια τους .

Υπάρχει λοιπόν μια καινούργια φόρμα εργοδοσίας η οποία προτείνεται κι από βουλευτές (!) στους επιχειρηματίες . Η φόρμα αυτή λειτουργεί κυρίως σε εγκαταστάσεις ή καλλιέργειες που χρειάζονται πολλά εργατικά και ανειδίκευτα χέρια .

Και πάει ως εξής : Κυπριακή εταιρεία αγοράζει και διαχειρίζεται εργάτες (αποκλειστικά αλλοδαπούς) και τους νοικίαζει σε ελληνική . Οι υποχρεώσεις της ελληνικής εταιρείας προς τους καινούργιους της εργαζόμενους είναι μόνο και αορίστως να βρούν μια στέγη για τους εργάτες τους και να τους πληρώνουν το μεροκάματο που έχει συμφωνηθεί από τη σύμβαση που έχουν ήδη κάνει στη Κύπρο . Οι εταιρείες παίρνουν τους εργάτες τους βάζουν σε ένα στάβλο ή σε μια αποθήκη και χαίρονται που βοηθάνε ανθρώπους που χρειάζονται μια στέγη και ένα πιάτο φαί !!
Με τέτοιους τρόπους η Ελλάδα μας καταφέρνει και ανταγωνίζεται τις τιμές του παγκόσμιου ανταγωνισμού και καταφέρνει να φέρει αυτά τα ολίγα που μας (???) φέρνει από το εξαγωγικό μας ισοζύγιο .
Και άσε τον Ευαγγελάτο να φωνάζει και καλά για τις συνθήκες που ζουν οι μετανάστες .
Αυτά δεν τα βρήκαν ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: