17/4/08

Και το δούλεμα παει σύννεφο . (θα θα θα θα)

Η Ηλεία τείνει να εξελιχθεί σε Ουγκάντα (ίσως να ναι καλύτερα στην Ουγκάντα) .

Η κατάσταση με τους συνανθρώπους μας εκεί είναι τραγική , «Σήμερα στην Ηλεία δεν υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ανεργία και αμηχανία. Ο ένας κοιτάζει τον άλλον χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα. Σε λίγο οι απελπισμένοι άνθρωποι θα ξεχερσώνουν τα δάση για να δημιουργήσουν νέες περιουσίες. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο χρόνος που περνάει» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου .
Θα κρατήσω τη λέξη αμηχανία από αυτά που είπε . Είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτό το πράγμα . Δεν μπορώ να μπω στη θέση αυτών των ανθρώπων γιατί εγώ γράφω εκ του ασφαλούς αλλά αυτή την αμηχανία που περιγράφει ο Δήμαρχος την καταλαβαίνω . Είναι το συναίσθημα της απόλυτης συνειδητοποίησης ότι μερικές φορές δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για να διορθώσουμε κάτι που θέλουμε . Οι άνθρωποι αυτοί απλά περιμένουν το κράτος . Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο . Και η κυβέρνηση στο κόσμο της .

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ?

Κύριε Μολυβιάτη που σκατά είστε ? Υποτίθεται ότι σε βάλανε υπεύθυνο γιατί είσαι τίμιος .
Δεν αρκεί όμως η τιμιότητα κύριε (που δε ξέρω αν υπάρχει καν από τη στιγμή που είσαι πολιτικός ναι ρε γενικεύω με πλήρη συνείδηση ΟΛΟΙ μαλάκες είστε) . Χρειάζεται να είσαι και λίγο πρακτικός κύριε για να ξεπεράσεις αυτή τη γάγραινα τη γραφειοκρατία . Όχι για να φτιάξεις το κράτος ρε βλάκα . Να βοηθήσεις ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα , πανηλίθιε . Και όχι με λεφτά που έχουν μαζευτεί από φόρους (αυτά πάρτα κάψτα εμείς καμμένα τα έχουμε έτσι κι αλλιώς όλοι οι πολίτες) με λεφτά που μαζεύτηκαν για ΒΟΗΘΕΙΑ στους ανθρώπους που τη χρειάζονται ΤΩΡΑ λαμόγια του κερατά που δεν ντρέπεστε καθόλου . ΦΤΟΥ σας . Μιλάμε για ανθρώπους ρε όχι κουκουβάγιες ! !

Παρακάτω παραθέτω τις συνολικές ζημιές από τις πυρκαγιές :
-Χάσαμε 45 συνανθρώπους μας.
-Πάνω από 950.000 στρέμματα καμένα, εκ των οποίων το 1/3, περίπου 350.000 στρέμματα, γεωργικής καλλιέργειας.
-Πάνω από 20.000 ζώα αποτεφρώθηκαν από τις πυρκαγιές.
-2.900 αγροτικά μηχανήματα και εξοπλισμός κάηκαν.
-Περίπου 800 κατοικίες, 800 αποθήκες και σταβλικές εγκαταστάσεις έχουν καεί και έχουν πάθει σοβαρές ζημιές.
-Δεκάδες επιχειρήσεις καταστράφηκαν.
-Τρία εκατομμύρια ελαιόδενδρα κάηκαν, 10.000 στρέμματα αμπέλια, 200.000 οπωροφόρα δέντρα.
-Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή.
-Σοβαρό πλήγμα υπέστη η ιστορική και πολιτισμική μας κληρονομιά.
-Σημαντικό πλήγμα δέχθηκε η κτηνοτροφία του νομού, δεδομένου ότι οι βοσκοτόποι στις πληγείσες περιοχές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
-Κάηκε ο Κρόνιος Λόφος, ο Αρχαιολογικός Χώρος, ο Καϊάφας, οι θίνες και χιλιάδες στρέμματα προστατευμένων περιοχών


Δεν υπάρχουν σχόλια: