21/4/08

Second generation

Η δεύτερη γενεά μεταναστών, δηλαδή τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή ήρθαν στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία και δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα πέραν της Ελλάδας, είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.
Τα παιδιά αυτά φοίτησαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και μετείχαν της ελληνικής παιδείας. Είναι έλληνες, ουδείς δύναται να το αμφισβητήσει αυτό. Όμως το κράτος, επικαλλούμενο το δίκαιο αίματος που η ισχύς του είναι μάλλον όψιμη καθώς στην Ελλάδα σε παλαιότερες εποχές ίσχυε το δίκαιο εδάφους όπως ακριβώς και στην λοιπή Ευρώπη, αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα τους, δηλαδή αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν δίνει την ελληνική ιθαγένεια αλλά αρνείται να παράσχει ακόμα και την άδεια παραμονής. Τα παιδιά αυτά, που πλεον είναι ενήλικες και επομένως έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται η τρίτη γενεά μεταναστών, δεν έχουν ούτε πιστοποητικό γεννήσεως!
Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Πρόκειται για έλληνες που δεν έχουν διαβατήριο. Για έλληνες που δεν μπορούν να κάνουν το μεταπτυχιακό τους σε κάποια άλλη χώρα, όπως οι συμπολιτες τους. Για έλληνες που δεν ψηφίζουν. Για έλληνες που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αθλητική ομάδα. Για έλληνες καταδικασμένους στην μαύρη εργασία. Πρόκειται
για έλληνες δεύτερης κατηγορίας. Πρόκειται για έλληνες καταδικασμένους στην καθημερινή ανασφάλεια και στον κονωνικό αποκλεισμό.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν εκπαιδευτεί με έξοδα του ελληνικού κράτους. Και ενώ το κράτος μεριμνεί για την εκπαίδευση τους, στη συνέχεια δεν τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν και να ενισχύουν την οικονομία της χώρας με την εργασία και τις γνώσεις τους.
Τα παιδιά αυτά είμαστε εμείς...ο Νίκος, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Μανώλης, η Μαρία, η Ράνια...
Τα παιδιά αυτά θα μπορούσαν να είσασταν και Εσείς.

Ζητάμε την υποστήριξη σας για μια Ελλάδα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των ελλήνων, όλων των ανθρώπων, αναξαρτήτως φύλου, χρώματος, καταγωγής.
Ζητάμε αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας.

Εάν είστε μαζί μας,
εάν οι διεκδικήσεις μας σας βρίσκουν σύμφωνους,
δηλώστε το με την υπογραφή σας:
http://www.kounia.org

Σχόλιο greekpoliticalreview :
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: