16/4/08

Tράπεζες = επιτόκια = κράτος = οικονομία = ύφεση


Έβλεπα το πρωί πριν πάω δουλειά μια κουβέντα στη ΝΕΤ για τους καταναλωτές που έχουν εγκλωβιστεί σ ένα κυκεώνα δανειακών υποχρεώσεων και πως μπορούν οι τράπεζες για ένα χρέος 20.000 ευρώ ας πούμε να πάρουν σπίτια γάτες σκύλους ή ότι άλλο θελήσουν .

Είναι γεγονός πως οι νομικές ρυθμίσεις όσον αφορά την καταναλωτική πίστη με τις τράπεζες είναι πίσω στην Ελλάδα . Οι τράπεζες παραπλανούν στις διαφημίσεις (αυτό δεν παραβιάζει το σύνταγμα κύριε πρόεδρε?) , δεν ενημερώνουν σωστά τον δανειολήπτη (ούτε καν όταν έρχεται η ώρα της υπογραφής της σύμβασης) και γενικώς είναι ουσιαστικά ελεύθεροι να παραπλανήσουν και να κερδοσκοπήσουν όσο θέλουν .

Για σκεφτείτε λίγο όμως .

Το κράτος δεν νομοθετεί γιατί είναι κολλητοί οι τραπεζίτες με τους κυβερνώντες ? ? ?

Βέβαια θα πούμε όλοι (και είναι εν μέρη αλήθεια) .

Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος την οποία κανείς δεν αναφέρει πουθενά .

Οι τράπεζες όπως κι όλες ο επιχειρήσεις κάθε χρόνο κάνουν ένα πλάνο και θέτουν κάποιους στόχους για την επόμενη χρονιά . Έρχονται μετά οι μεγάλοι οίκοι που βγάζουν κάθε εβδομάδα τις μελέτες τους και τις προτάσεις τους και συμβουλεύουν τους επενδυτές τους που να αγοράσουν και ποιές μετοχές θα πάνε καλά .

Μ αυτά και μ αυτά οι ελληνικές τράπεζες μέχρι τώρα είναι πανευρωπαικά από τις πιο καλές επενδύσεις στο τραπεζικό κλάδο .

Το άμεσο αποτέλεσμα για τον απλό πολίτη είναι μηδέν σε όλα αυτά τα ωραία .
Τι γίνεται όμως με την κυβέρνηση ?

Ας υποθέσουμε τώρα πως βάζει η κυβέρνηση πιο αυστηρούς κανόνες και νομοθεσίες στις τράπεζες και τις υποχρεώνει να μην κινούνται με παράνομες μεθόδους απέναντι στον ανυπεράσπιστο πολίτη .
Ποιο θα είναι το άμεσο αποτέλεσμα ? ?
Μείωση κερδοφορίας και τζίρου θα πούμε όλοι κατευθείαν και σωστά .
Και τι τον νοιάζει τον Αλογοσκούφη θα μου πεις αν
δεν τα χει κάνει πλακάκια με τις τράπεζες ?

Τον νοιάζει και τον παρανοιάζει λοιπόν κι ας μην τους είχε κολλητούς .

Πως ?
Αλυσίδα είναι και είναι πολύ απλή μάλιστα .
Αν λοιπον οι τράπεζες χάσουν τζίρους και κερδοφορία η UBS η CITIGROUP και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις που προτείνουν επενδυτικά θα σταματήσουν να στηρίζουν τις ελληνικές τράπεζες με άμεσο αποτέλεσμα το γκρέμισμα του Χρηματιστηριακού Δείκτη Τραπεζών .
Ο δείκτης αυτός όμως είναι και ο μόνος που στηρίζει όλο το Χρηματιστήριο Αθηνών .
Για να καταλάβετε τι εννοώ η Εθνική Τράπεζα μόνη της μπορεί να στηρίξει τον Γενικό Δείκτη μιας μέρας μόνο και μόνο από τους τζίρους συναλλαγών που κάνουν οι επενδυτές για αυτήν .

Συμπερασματικά λοιπόν φαίνεται πως οι Τράπεζες έχουν ένα διαπραγματευτικό όπλο απέναντι στους νομοθέτες που δεν αντικρούεται από πουθενά .

Θα γκρεμιστεί όλο το Χρηματιστήριο αν οι τράπεζες σταματήσουν να κερδίζουν με αυτούς τους σκανδαλιστικούς ρυθμούς και αυτό για τον Αλογοσκούφη και τη Ν.Δ θα είναι η αιτία της της πτώσης τους .

2 σχόλια:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑ είπε...

να μην αφηνουμε απ εξω τους πολιτες
και τον καταναλωτισμο που εγινε θρησκεια

undercover gpr είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με πολιτικολογία

Ο υπερκαταναλωτισμός όμως είναι παγκόσμιο φαινόμενο και στηρίζεται αν μη τι άλλο και στην ηλιθιότητα των πολιτών

Το θέμα όμως δεν είναι η ηλιθιότητα των πολιτών που αποδεδειγμένα υπάρχει

Το θέμα είναι η προστασία των ηλιθίων που υποτίθεται πως είναι υποχρέωση του κράτους