16/4/08

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ! !

η γνώση...

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 57% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη. Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί ότι από αυτή την αιτία μπορεί να προκληθούν ταραχές σε τουλάχιστον 33 χώρες. Η Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) διατηρεί κατάλογο «χωρών σε κρίση», που σήμερα βασίζονται στην εξωτερική επισιτιστική βοήθεια για την επιβίωσή τους. Τον Φεβρουάριο, 36 χώρες ήταν στη λίστα. Ο πληθυσμός τους, σήμερα στο 1,1 δισ., θα είναι 1,5 δισ. το 2025 και 2 δισ. το 2050. Στη Δύση, επικαλείται στοιχεία στη συνέντευξή του στη Liberation ο Ζαν Ζιγκλέρ, τα νοικοκυριά δαπανούν 10-20% του προϋπολογισμού τους για τρόφιμα, ενώ στις φτωχές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι μεταξύ 60 και 90%. «Είναι ζήτημα επιβίωσης».

Πηγή : Enet

Πάμε τώρα σε κάποιες χαρακτηριστικές δηλώσεις για το μεγαλύτερο θέμα που ταλανίζει όλη τη παγκόσμια κοινότητα :


Κομισιόν : Εμμένει στο 10% παραγωγής των καυσίμων από βιοκαύσιμα.

Λέστερ Μπράουν : «Για να γεμίσει το ρεζερβουάρ ενός SUV -κάπου 80 λίτρα- με βιο-αιθανόλη, απαιτείται ποσότητα σπόρων δημητριακών που θα μπορούσε να θρέψει ένα άτομο για έναν ολόκληρο χρόνο».

Υπουργός Οικονομίας Ινδίας : «Σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν πείνα και φτώχεια, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πολιτική μετατροπής των σπόρων που προορίζονται για τροφή σε βιοκαύσιμα».

Εκπρόσωπος του επιτρόπου Σταύρου Δήμα : «Δεν τίθεται θέμα αναστολής του στόχου που έχει καθοριστεί για τα βιοκαύσιμα»

Ειδικός σύμβουλος Ο.Η.Ε για το δικαίωμα διατροφής Ζαν Ζιγκλέρ : «Η κατασκευή βιοκαυσίμων σήμερα είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο : Καταγγέλλεται από αξιωματούχους του ΟΗΕ ότι το ΔΝΤ επιβάλλει παραγωγή προϊόντων που μπορούν να εξαχθούν, ώστε να αποπληρωθεί το εξωτερικό χρέος των φτωχών χωρών. Τέτοιες καλλιέργειες είναι εκείνες για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

δρ. Λεωνίδας Δρόλλας* : "Σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία"
*θεωρείται σήμερα ως ένας από τους κορυφαίους αναλυτές της πετρελαϊκής αγοράς διεθνώς.

Σχόλιο greekpoliticalreview : Ουδέν σχόλιον

Δεν υπάρχουν σχόλια: