ΕΕ: Η Ελλάδα παραμένει ουραγός στις επενδύσεις Έρευνας και Ανάπτυξης!
Τα κράτη-μέλη της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είχαν δεσμευτεί στην εαρινή Σύνοδο κορυφής του 2006 να επιτύχουν τον κοινοτικό στόχο για επενδύσεις 3% του ΑΕΠ σε έρευνα και ανάπτυξη, το 2010. Την ίδια χρονιά, η Ελλάδα είχε θέσει ως στόχο για επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη το 2010, το 1,5% του ΑΕΠ. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο κ. Πότοτσνικ, το φθινόπωρο του 2007, «η Ελλάδα αποφάσισε να μεταθέσει το στόχο του 1,5%, από το 2010 στο 2015! Προκειμένου να επιτύχει το φιλόδοξο(!) στόχο που έθεσε, η Ελλάδα θα χρειασθεί να υπερδιπλασιάσει τις σημερινές επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη και για το σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον ερευνητικό τομέα»
Πάντα οι πολίτες αυτής της χώρας είχαν την τάση να προσπαθούν να εκμεταλευτούν τις ευκαιρίες που συναντούσαν με προχειρότητα και ωχαδερφισμό . Οι κοινωνία μας είχε (και έχει ακόμα) να καταπολεμήσει μια λογική "να φάμε ότι μπορούμε και να τη κάνουμε " σε ότι έχει να κάνει με επενδύσεις (άρα και έρευνα) πράγμα που καλλιεργήθηκε από το μεγάλο φαγοπότι που έκαναν χρόνια πολλά σε ότι οικονομική βοήθεια ερχόταν από "Μεγάλες Δυνάμεις" οι σπουδαίοι πολιτικοί μας από το Σχέδιο Μάρσαλ και μετά .
Έρχεται λοιπόν τώρα η ΕΕ και σου λέει όχι φίλε μου εσύ πρέπει να ξοδέψεις το αστρονομικό 3% του ΑΕΠ σου σε Έρευνα και Ανάπτυξη .
Μα πως είναι δυνατόν ? ? ? Όταν η ίδια χώρα δίνει 3% στη Παιδεία είναι ποτέ δυνατόν να δώσει άλλα τόσα για την ευτελή και δίχως έσοδα Έρευνα ? Το πόσο κοντόφθαλμοι είμαστε φαίνεται από την διαφοροποίηση που κάνουμε στους όρους έρευνα και ανάπτυξη .
Αυτοί οι δυο όροι είναι δυστυχώς τόσο αλληλένδετοι όσο η δικαιοσύνη κι η κυβέρνηση στην Ελλάδα . Πρέπει όμως να καταλάβουν εκεί στα έδρανα ότι χώρα που
δεν παράγει , δεν εξάγει , δεν δημιουργεί ουσιαστικά δεν αναπτύσεται .
Αυτό όμως πρέπει να το καταλάβουν κι οι πολίτες που με ευθύνη μας έχουμε παρασυρθεί στη σύψη που μας οδήγησαν οι αετονύχιδες πολιτικοί μας από το 1830 και μετά .
Πάτα το κιμ ή οι Κυριακές του Ζαν Ντεζέρ στη ναυτία της Γης
-
Ψαχνόμουν εδώ και καιρό να γράψω για την εποχή μας αλλά δυσκολευόμουν. Η
μακροσκοπική ανάλυση κοινωνικών φαινομένων είναι η σχετικά επιτυχημένη
τέχνη μου (...
Πριν από 1 μήνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου