14/4/08

Στρατό Να Πηγαίνουν Μόνο Όσοι Θέλουν .

«Λιγότερη θητεία και όχι τιμωρία»
Για ένα τριήμερο επιθετικά θεαματικού ακτιβισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Βέροια έδωσαν αφορμή οι 23 μήνες της εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας για τους Ελληνες αντιρρησίες συνείδησης, χρόνος σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με αυτόν της στρατιωτικής θητείας, αλλά και τα δέκα χρόνια από την ισχύ του σχετικού νόμου.
Ηταν λοιπόν εύγλωττος ο κύριος συμβολισμός στα δρώμενα των εκδηλώσεων που είχαν οργανώσει η Διεθνής Αμνηστία και το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης (EBCO), που εδρεύει στις Βρυξέλλες: δέκα λευκά, τυλιγμένα με συρματόπλεγμα, κεράκια στην επετειακή τούρτα.
Πηγή : Ελευθεροτυπία

Σχόλιο greekpoliticalreview : Ένας από τους λόγους που είμαστε τριτοκοσμική χώρα είναι και η υποχρεωτική στράτευση , πράγμα που ισχύει αν δεν κάνω λάθος σε 4-5 χώρες στο κόσμο (τις αναφέρω για να καταλάβετε για ποιές μιλάμε : Τουρκία,Κύπρος,Ισραήλ,Κορέα και δε ξέρω ποιες άλλες) .

Η οπισθοδρομικότητα της Ελλάδας πάνω σ αυτό το ευαίσθητο θέμα είναι αδιανόητη .

Γιατί παρακαλώ ο αντιρρησίας συνείδησης να κάνει 23 μήνες "εναλλακτική" κοινωνική υπηρεσία κι όχι 12 όπως κάνουν τα κομάντα μας ? ?
Γιατί να χρειάζεται να δηλώσεις αντιρρησίας για να προσφέρεις κοινωνικά αντί να πας στρατό ? ?

Σε όλες τις προηγμένες πολιτιστικά και κοινωνικά χώρες ο θεσμός της κοινωνικής προσφοράς αντί της στράτευσης είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του καθενός .

Προτείνω (!!!) : Πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης εδώ και τώρα ! !
Το στρατό να τον αποτελούν μόνο οι ΕΠΟΠ και οι αξιωματικοί (επαγγελματίες δηλαδη!!!!).

Μακάρι να μπορούσαμε να τον καταργήσουμε και εντελώς αλλά άντε να κάνω τη χάρη στο Καρατζαφέρη να μη πάθει κανα ξαφνικό εγκεφαλικό με το άκουσμα του νέου .
Έτσι κι αλλιώς άμα μείνουν μόνο οι ΕΠΟΠ στο στρατό θα τον καταργήσουν μόνοι τους ! ! !



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο φανταρους και φοιτητες τρωει η επαρχια (και οι προμηθευτες).

εξου και τα πολλα στρατοπεδα και πανεπιστημια με ειδικη ρυθμιση να γεμιζουν κατα προτεραιοτητα (στην αθηνα ερχονται οι ημετεροι)

γιαυτο δεν καταργειται η υποχρεωτικη θητεια (συν το γεγονος οτι καλλιεργουνται φοβοι πολεμου εκατερωθεν του αιγαιου ωστε ν τρεχουν εξοπλισμοι και κυριως μιζες)

undercover gpr είπε...

Επίσης ,

Συντηρείται από τους φαντάρους ένας ολόκληρος στρατός τζάμπα .

Πέφτει το ποσοστό ανεργίας .

Και γενικά πολλά πολλά άλλα . . .