14/7/08

Ποιός θέλει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ?

-
Μέρες τώρα οι φυλλάδες μας ενημερώνουν περί ανησυχίας πολιτικών παραγόντων για "ανατροπή του πολιτικού σκηνικού" .

Σοβαρά τώρα , υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι οι πολιτικοί παράγοντες (κόμματα και οικονομικά κέντρα αποφάσεων) της Μπανανίας μας ανησυχούν για "ανατροπή του πολιτικού σκηνικού" ?

Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα ένα :

Οι εφημερίδες και τα online παραμάγαζά τους ως επί το πλείστον ελέγχονται από επιχειρηματίες που εμπλέκονται στις μεγαλύτερες κρατικές προμήθειες του τόπου .

Είναι δηλαδή οι μόνοι που δεν θα αντέξουν με τίποτα μια αλλαγή στην καθημερινή πολιτικοοικονομική πρακτική αιώνων .

Γιατί λοιπόν οι φυλλάδες τους μας πουλάνε το παραμύθι της αγωνίας των κομμάτων για την επερχόμενη αλλαγή ?

Θεωρώ ότι είναι μέρος της προπαγάνδας που στόχο έχει να τρομοκρατήσει το εκλογικό σώμα ούτως ώστε να επιβραδύνει την όποια διαμαρτυρία οι ψηφοφόροι επιλέξουν να ασκήσουν για τα πολιτικοοικονομικά τσουνάμι που έχουμε δει μέχρι τώρα .

Υπάρχει και μια άλλη θεωρία που ακούω που και που :

Η καινούργια επιχειρηματική ελίτ που σχηματίζεται (ενεργοί στο εσωτερικό εφοπλιστές , ξένα fund , Βγενόπουλος κτλ) θέλει να εκτοπίσει την παλιά κρατικοδίαιτη επιχειρηματική εξουσία και να ξεκινήσει την "Μονόπολη" με καινούργιους όρους , ίσους για όλους .

Αυτή η θεωρία είναι ορθολογική και αληθοφανής αλλά το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι :

Η καινούργια ελίτ θα προσπαθήσει να γκρεμίσει όλο το οικοδόμημα που με τόσο κόπο , το εσωτερικό και εξωτερικό κεφάλαιο , έφτιαξαν τα τελευταία 150 χρόνια για να παίξει ανταγωνιστικά επί ίσοις όροις ή θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί τα κέρδη των παλαιών εξουσιών εκτοπίζοντας την παλιά ελίτ ? ? ?

Αν το σκεφτείτε τα σημερινά μεγάλα κεφάλια συνεργάζονται με συμφέροντα κυρίως της παλαιάς Ευρώπης και της Αμερικής , ενώ τα καινούργια με ανατολικά fund (βλ. MIG και επενδύσεις αραβικών fund σε Τράπεζες) και Ρωσικών συμφερόντων κέντρα . Αυτό έτσι για ενδεικτική πολιτιστική και πολιτικοοικονομική ιστορία . . .

Στην ουσία οι δυο οικογένειες που ασκούν την πολιτική και λαμβάνουν (από κοινού με τα κεφάλαια) τις αποφάσεις βρίσκονται σε δυσχερή θέση . Η πίτα έχει μικρύνει και ο στρατός που κουβαλάνε από πίσω ζητάει συνεχώς "τροφή" . Η εισροή όμως "τροφής" έχει στερέψει τελευταία και οι κύριοι κύριοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων και ενίοτε ανταρσιών .

Ο λαός που αποσβολωμένος (θεωρώ) παρακολουθεί όλα αυτά θα κληθεί στο τέλος να βγάλει το φίδι από τη τρύπα , αλλά η ιστορία αποδεικνύει ότι εμπιστοσύνη στη κρίση του Ελληνικού λαού δεν είναι παρά όνειρο θερινής νυκτός .

Η ιδιώτευση και το προσωπικό συμφέρον θα αντιπαρατεθούν με το κοινωνικό συμφέρον . . .

Εσείς ποιος λέτε να κερδίσει στη Ελλάδα των Νεοελλήνων . . . ? ? ?
-

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.